retete

Cartofi dulci și morcovi la cuptor

morcovi si cartofi dulci copti

Să discutăm nițel despre garnituri. Pentru că multă vreme după ce m-am mutat la casa mea, la bucătăria mea, n-am reușit să mă desprind de cartofi și orez. Ori de pâine, fie. Și după piure simplu, piure cu cașcaval, piure cu unt și piure cu și mai mult unt, a răsărit și pe strada mea soarele înțelepciunii garnituricești.

Adică am făcut și eu primul meu cușcuș, am început să coc cartofi dulci cu rozmarin și usturoi, să glazurez cu miere morcovii și să-nțeleg c-am ratat multe garnituri faine de pus lângă cefele mele de porc. Și dacă tot am pomenit cartofii dulci și morcovii, am ajuns și la ideea de a îi combina tot într-o tavă, cu puțin ulei și-alte nebunii.

morcovi si cartofi dulci copti

Și-am folosit așa: 4 cartofi dulci, 3 morcovi, sare grunjoasă din Sicilia, paprika afumată, puțin zahăr brun, fulgi de chili și cimbru uscat. Am curățat legumele și le-am tocat apoi – în ceva similar cu cubulețe – și le-am tăvălit prin toate condimentele alea și 3-4 linguri de ulei de măsline.

Am pregătit o tavă cu hârtie de copt și mi-am întins legumele excesiv de portocalii în ea. Cuptor, 180 grade Celsius, 40-45 de minute și-o tăvăleală extra la jumătatea timpului, cât să se facă toate uniform. Și-a ieșit o treabă ușor dulceagă, bună de potrivit cu o pulpă de pui la cuptor sau chiar clientul casei, porcul. Și bineînțeles – mâncabilă așa cum e, fără nimic pe lângă.

♥ ♥ ♥ & change things a lil bit,

laura logo

2 Comments

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.