retete

Morcovi copți, glazurați cu miere și serviți cu fistic și pătrunjel

morcovi glazurati

Am găsit o chestie nouă, faină de tot, de care-s la fel de entuziasmată ca pe-atunci când făceam tură după tură de cartofi dulci prăjiți la cuptor. Sunt morcovii ăștia copți, glazurați cu miere și tăvăliți în fistic.

Și ne-am dat seama amândoi că seamănă în prostie cu gustul cartofilor dulci făcuți așa la cuptor, deci toate motivele să sărbătorim un new favorite entry în meniul casei. Ca să nu mai zic că sunt simplu foc de preparat și sunt atât de buni pe post de garnitură, dar fac și-un snack independent grozav, crunch crunch, nom nom.

morcovi copti

Ai nevoie de:

  • 7-8 morcovi de lungime medie, asemănători în grosime / mulți baby carrots dacă găsești
  • sare și piper
  • fulgi de chilli
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 linguri de miere
  • 100 grame fistic tocat grossier
  • o legătură de pătrunjel tocată și ea grossier

Și faci cam așa:

Morcovii eu i-am spălat și i-am egalat cât de cât, pe unii i-am înjumătățit pe lungime, pe alții pe grosime, pe unii i-am și curățat de coajă, pe alții i-am neglijat, a fost o joacă de nedescris.

Și cât am lăsat cuptorul să se încingă la 200 de grade, am mânjit morcovii mei cu uleiul de măsline, sare și piper. Apoi i-am așezat soldăței pe-o tavă cu hârtie de copt și i-am trimis la copt vreme de 25-30 de minute. Îi lași acolo în funcție de cât de moi ori crocanți îi preferi.

După cele 30 de minute ale mele, i-am scos din cuptor și i-am tăvălit repejor într-un alt castron cu mierea din dotare, apoi i-am reașezat în tavă și i-am mai lăsat la copt pentru cam 7-8 minute. Aici iar trebuie să ai grijă pentru că mierea se poate arde foarte repede.

morcovi glazurati

Iar la final i-am scos, i-am tăvălit prin fistic, sare grunjoasă și pătrunjel și-am trecut la ronțăit. Și asta vă doresc și vouă!

♥ ♥ ♥ & să cronț cronț cronț cât mai avem dinți buni,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.