
Am ieșit zilele trecute din zona mea de confort culinar, să zic așa. Am făcut lava cake pentru prima dată sâmbătă seară și pentru a doua oară duminică dimineață. Pentru că 12 ore reprezintă prea mult timp între două ture de lava cake cu Nutella.
De ce ai nevoie:
– 3 ouă – la temperatura camerei
– 125 grame de zahăr pudră
– 60 grame de unt topit
– 45 grame de făină
– esență de orișicare – eu am folosit vanilie, dar sunt sigură că ar ieși demențială cu esență de migdale
– 3 linguri pline cu Nutella pentru că pentru mine s-a inventat hashtag-ul #everythingnutella
Cum se face:
– am bătut cele trei ouă cu zahărul pudră până s-au omogenizat bine; am adăugat pe rând untul topit, făina, esența de vanilie și la final crema de ciocolată of your preference.
compoziția trebuie să arate, la punctul ăsta, cam așa:
– acum e momentul potrivit să încingi cuptorul la 190 de grade, să torni compoziția în ramekin-uri ( am avut și eu ocazia să le și folosesc de când le-am primit) ori căni ori castronașe de ceramică și să îi dai bătaie.
– acum motivul serios pentru care am făcut o tură de lava cake și seara și dimineața: rețeta cere să lași prăjiturelele la copt pentru 10-15 minute, urmând să obții pereții cu o textură de blat de tort și un inside uber gooey și lichid, o cremă foarte densă și bogată. eu m-am temut că e mult prea lichidă și-am extins timpul până la vreo 27 de minute în total.
astfel sâmbătă seara, jucând safe, mi-a ieșit o lava cake nu prea lava, ușor crescută în volum, care arăta așa:
iar duminică dimineața am încercat din nou, cu timpul recomandat de coacere. și-atunci am obținut chestia asta supremă, ooey-gooey-chocolately-rich-and-dense. salivez myself, recunosc. aș fi vrut să mai am, dar am rămas fără Nutella.
ah, da, zahăr pudră pe deasupra sau deloc, dacă nu mai ai răbdare! 🙂
Pot inlocui zaharul pudra cu cel normal ?
Nu prea. Ajută mult la consistență. 🙂
Super reteta!!! Urmat pașii!! Iesit de minune yamyyyyy!!!
Tare mă bucur. Să curgă cu ciocolată! ☺️