Azi am copt niște brioșe care intenționau să aibă migdale. Au și avut în cele din urmă, însă nu mulțumită providerilor de migdale din București. Pentru că peste tot unde-am căutat, am găsit fie migdale crude, fie migdale prăjite/coapte și sărate sau condimentate în draci. În cele din urmă, am plecat cu o pungă mare de migdale crude sub braț, convinsă că nu-i așa mare treabă să le prăjești singur acasă.
Chestia nu-i așa de complicată, dar citind cel puțin 10 surse ca să fiu sigură + de plăcere am aflat că-s mai multe tricks and tips bune de știut când îți prăjești singur alunele și nucile acasă.
- există două maniere de a le pregăti: pe uscat sau cu puțin ulei neutru la gust ( ulei de arahide / ulei de floarea-soarelui)
- nu-ți îngrămădi nuco-alunele în tavă, lasă-le răsfirate căci le vrei coapte și nu steamed
- ochii mereu pe your nuts (pun intended!) căci un singur minut poate să facă diferența între aluno-nuci cu o aromă perfectă și aluno-nuci arse
- 5 minute în cuptor la 180 de grade, amestecate, alte 5 minute și, dacă mai e nevoie, maxim alte ultime 5 minute și ești gata
- după ce-ai decis că le-ai prăjit suficient după placul tău, scoate-le din tavă căci căldura pe care o emană asta îți va găti nucile în continuare și știi cât de prețios e minutul ăla de care vorbeam mai sus
- dacă vrei să le tragi prin miere sau condimente, fă-o cât nucile sunt încă fierbinți și deci o gazdă bună pentru chestii de genul ăsta
- dacă vrei să le toci, fă-o după ce le-ai prăjit căci vor ceda mai ușor sub cuțit
- păstrează-le într-un borcan închis ermetic ca să nu râncezească
Pe cât punem pariu că următoarele în tavă vor fi alunele de pădure și am să fiu cu un pas mai aproape de a-mi face homemade Nutella? Nu că untul de migdale ar suna atât de rău.
♥ ♥ ♥