Sinceră să fiu, am vrut s-o dreg de acest Valentine’s Day cu o prăjitură. Nu că-mi păsa de altceva decât de faptul că mâine ieșim la Simbio și-o să vizităm și Cărturești Carusel, dar am zis că nu-mi permit să nu fac ceva. Eu care mereu fac ceva.
Și-am făcut o prăjitură pentru că aveam două forme ”inimi” pentru copt, Nutella și colorant alimentar roșu. Era scris în stele și-n gradele cuptorului că trebuie să coc ceva. Și-am făcut deci, la mintea cocoșului, o tentativă de red velvet cake peste care am turnat cu moderație un soi de ganache de Nutella și am presărat și niște fulgi prăjiți de migdale.
De ce ai nevoie pentru 2-3 prăjiturele/mini-tarte:
- 125 grame făină
- puțină sare
- 65 grame unt, la temperatura camerei
- 140 grame zahăr
- 1 ou
- 120 ml lapte bătut
- esență de vanilie
- jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu + jumătate de linguriță de oțet
- colorant alimentar / suc de rodii / suc de sfeclă (opțional)
- 3-4 linguri de Nutella și 2 linguri de lapte
- o mână de fulgi de migdale
Cum se fac:
Am început prin a-mi pregăti ingredientele uscate într-un castron – făina și sarea. Într-un altul am bătut cu mixerul untul, până a devenit uber-pufos, am adăugat ulterior zahărul, oul și vanilia, amestecând bine-bine de tot.
Într-un pahar am turnat laptele bătut și l-am colorat cu câțiva stropi de colorant alimentar roșu, ăsta fiind cel mai valentinesc gest pe care-l pot face eu. Și-apoi am început să adaug alternativ făina și laptele bătut peste amestecul de unt, ou și zahăr până au ajuns toate-n același bol. Am mai adăugat la final bicarbonatul și oțetul, am mai dat cu mixerul odată și am fost gata de acționat la cuptor.
L-am încins la doar 175 de grade Celsius și-am dat formele, unse înainte cu puțin unt, la copt pentru circa 25 de minute, până când prăjituricile mele roz-roșiatice au trecut de testul scobitorii. Le-am lăsat la răcit în forme, moment în care-am rumenit ușor fulgii de migdale într-o crăticioară, fără ulei, fără nimic. Apoi am dizolvat și câteva linguri de Nutella în două linguri de lapte călduț și-am fost gata de drizzle-uit ciocolată și migdale.
Și m-am achitat și eu de datoria culinară, al meu coleg de apartament s-a achitat și el de curățat farfuria, toată lumea-i fericită. Deci e și prăjitura asta o cale de acces spre fericire, pare-se.
Poate o încerci și tu. Poate-ți place. Poate o faci verde, nu roșie. Și poate îmi și postezi o fotografie pe Facebook, ca să nu fiu singura individă cu some-colour-velvet-cake de ăst Valentine’s Day.
♥ ♥ ♥