Mai țineți minte pâinea caprese? M-am gândit s-o transform și într-o porție de paste cremoase la cuptor. Căci busuiocul, roșiile și brânza n-au cum să se certe nici în cuptor și nici înafara lui.
Și m-am jucat cu brânzeturile din frigider – am plusat cu feta și parmezan pe lângă mozzarella -, am folosit iar roșiile uscate și am adăugat și niște rămășițe de pesto dintr-un borcănaș semnat de Jamie Oliver. Succes pe toate simțurile, gustativ și olfactiv.
De ce ai nevoie. Cu aproximație:
- 400 grame fettuccine
- un cubuleț de unt
- câteva linguri de pesto
- 300 ml sos de tomate / 300 grame roșii în sos
- o mână de roșii deshidratate
- 200 grame brânză feta
- 150 ml smântână
- o mână de parmezan ras
- 150 grame mozzarella
- busuioc proaspăt
- o mână de roșii cherry proaspete
Cum se face:
Ce e și mai atractiv la tura asta de paste este că totul se gătește într-o singură oală, asta dacă o ai și termorezistentă, și ești gata cu vasele cam pe când ești gata și cu pasta bake din cuptor.
Fierbi pastele într-o oală mare, cu 4 litri de apă și-o linguriță de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. La final le scurgi bine de apă și le returnezi în oală, înapoi pe foc. Adaugi apoi untul, pesto, roșiile în sos, tocate mărunțel, roșiile uscate, și ele tocate mărunțel, brânza feta mărunțită în mână și smântâna. Amesteci ușor toate ingredientele și le ții la foc mediu pentru 5-6 minute, cât să ți se creeze o treabă cremoasă în exces și tare aromată. Nu uita să ajustezi și cu niște sare și piper, dacă simți că are nevoie. Eu am sărit peste, n-am vrut să-i schimb aromele ce le-au lăsat toate cele.
Dacă vasul în care ai gătit totul până acum nu e termorezistent, transferi pastele într-unul termorezistent, potrivești deasupra bucăți de mozzarella, presari parmezanul și dai treaba la cuptor, la 180 grade Celsius, pentru 10-15 minute. Cu cinci minute înainte să te decizi că mozzarella ta e suficient de aurie încât s-o scoți de la cuptor, aruncă deasupra și câteva frunze de busuioc proaspăt și câteva jumătăți de roșii cherry, for the fancy of it.
Și-ai cam încheiat treaba. E gata de servit pe loc, e gata de luat la pachet, for lunch, timp de două zile și e și foarte caprese, dacă ești în căutare de senzații mediteraneene.
♥ ♥ ♥
Miam, asta mi-am pus si eu in gand sa fac azi. Miam! 😛
Să știi că mă gândeam la tine, Ioana. Mai ales că ți-a făcut cu ochiul pâinea caprese. ^_^