
Am făcut pâinea asta aperitiv pentru Ajunul Crăciunului (??!!) și pentru c-o păstram pentru ceva ce nu s-a mai legat, am decis să se lege rețeta pe blog măcar. Pentru că a fost topită de musafiri în doi timpi și trei secunde, inclusiv de cei care s-au prins ulterior că e cu busuioc și lor nu le place busuiocul. Need I say more??
Practic am înglobat în pâinica asta ingredientele unei salate caprese – all time favorite – încât să nu te mai deranjezi și cu o felie de pâine pe lângă atunci când simți că o salată n-are cum să te satisfacă. M-am jucat cu mult busuioc, am folosit roșii uscate/deshidratate/cum-le-or-mai-spune-zilele-astea-prin-magazine și a fost cu happy ending.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 290 grame făină
- 2 lingurițe de praf de copt + 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță plină de sare
- circa 170 grame de mozzarella proaspătă, tăiată în cuburi
- circa 30 grame de busuioc proaspăt, tocat
- 7-8 roșii uscate, tocate
- 2 ouă
- 300 ml lapte bătut
- 2 linguri de ulei de măsline
Cum prepari pâinica-minune:
Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius, urmând să-ți ungi tava pentru pâine cu puțin ulei.

Afirmativ! 🙂 Busuiocul si mai ales rosiile uscate sunt unele din placerile mele cele mai maaaaari.
Biggest-busuioc-hi-5, Ioana!