retete

Clătite de & cu banane

clătite banane

În urmă cu o săptămână am încins tigaia, am deschis multe borcane de dulceață și-am tras o orgie cu clătite în timp ce ne uitam la Australian Open. Iar 7 zile mai târziu am poftit iar la clătite, însă am găsit o alternativă mai simplă și altfel. Clătite de banane, servite cu banane. Și cică pică la fix căci francezii sărbătoresc pe 2 februarie ziua clătitelor. 

Rețeta e ridicol de simplă, în sensul că nici măcar nu-și merită titulatură de rețetă. Pentru că ai nevoie de ouă și banane și-atât. Dar este o variantă bună pentru ce să faci când ai niște banane gata să se strice și-ai vrea totuși să le folosești, o altă variantă decât gustoasa banana bread.

clătite banane

Așa că am pisat bine o banană gigant ce rămăsese în coșul de fructe, am amestecat apoi două ouă și-am mutat treaba la aragaz. Am făcut clătitele mici deoarece compoziția acestor clătite, fără de făină, e cam instabilă și mi-a fost mai ușor să le mișc și să le întorc pe astea miniaturale.

Le-am prăjit câte 2-3 minute pe fiecare parte, în foarte puțin ulei, până devin aurii-bronzate-caramelizate și le-am servit cu felii de banană on top, foarte original. Și foarte repetitiv. Și sunt mișto prin faptul că-s simple de făcut, dar și ușor personalizabile – cu esență de vanilie în ele, cu sirop de arțar deasupra, cu un cubuleț de unt deasupra!, cu dulceață, Nutella, cu nuci, fulgi de migdale, cu cocos deshidratat, cu orice-ți mai trece prin minte sau prin frigider.

♥ ♥ ♥

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.