
Din când în când te ciocnești cu diverse alimente ori legume prin piața și îți imaginezi că ar face mancare bună, dar nu ești tu la nivelul la care să le faci. Cu siguranță îți face cu ochiul și vânăta, însă nu-ți vine în minte decât tradiționalul castron cu tradiționala salată de vinete ce-o fac mama și bunica. Dar dacă tot vrei să îți cumperi vânăta aia, ia și niște parmezan, niște mozzarella și pune-te să îți faci ceva bun.
De ce ai nevoie ca să-ți prepari o cină și să îți rămână și de-un prânz pentru a doua zi:
o vânătă relativ mare, pe cât de mare îți imaginezi și stomacul
100 grame făină
100 grame pesmet
un ou
200 grame mozzarella proaspătă, taiată feliuțe
100 grame parmezan ras
sare, piper
puțin ulei de măsline pentru prăjit
3-4 linguri de pesto
Cum se fac vinetele în cauză:
Păi începi prin a-ți spăla vânăta, îi tai cotorul și apoi o feliezi. Dacă vânăta ți-e relativ mare, așa cum ți-am sugerat, o să îți iasa vreo 12-14 roți de vinete.
Acum e momentul să-ți pregătești o farfurie cu făina în cauză, jumătate de linguriță de sare și piper după gust. O altă farfurie – cu pesmetul în cauză și jumătate din parmezanul ras și un castron mic în care bați bine oul, și el în cauză.
După ce-ai repetat procesul și ți s-au terminat vinetele, încinge și cuptorul la 200 de grade și mai pregătește-te de o altă asamblare la bandă. Jumătate din vinetele parmigiana, că așa se numesc în punctul ăsta, le așezi pe-o tavă, le ornezi cu câte o feliuță de mozzarella, cu câte o linguriță de pesto (sau deloc căci tu nu o arzi cu busuioc și altele de-astea), cu restul de parmezan, le pui capac cu câte o altă felie de vânătă și le dai la cuptor pentru 8-10 minute.
Ai să te prinzi că-i gata treaba în cauză când mozzarella dă să fugă de sub vinete. Și o să știi că de-acum încolo mitul vinetei a fost destrămat în momentul în care i-ai alăturat postfața parmigiana.