retete

Brioșe cu migdale și fulgi de migdale

V-am povestit de brioșele cu ciocolată ce le-am făcut pentru o comandă, nu? Și după ce le-am livrat, m-a mâncat tare rău palma și-am Facebook-uit treaba asta, lucru care mi-a adus după sine un alt soi de comandă de brioșe. Și-am stabilit să fie o tură din brioșele cu ciocolată și-o alta cu migdale.

La cele cu migdale am ajuns după ce, întrebată fiind de sortimentele ce le-aș putea face, m-am întins mai mult decât mă acoperea plapuma. Dar eu aș fi ales tot migdalele, chiar dacă am ajuns astfel să-mi prăjesc singură prima mea tură de migdale pentru rețeta asta.

Totul s-a terminat cu bine și de-această dată, ba chiar am reușit să obținem niște cutii de patiserie pentru delivery. Și cică totul s-a terminat cu bine și la petrecerea la care s-au servit brioșele în cauză, pentru c-au dispărut în două minute de pe masă, fără timp pentru a se înregistra feedback.

De ce ai nevoie pentru 12 brioșe cu migdale:

  •  210 grame făină
  • 100 grame zahăr tos
  • 1 ou
  • circa 200 ml lapte
  • 150 grame migdale prăjite, nesărate
  • 100 ml ulei
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 1 lingură de esență de migdale
  • un praf de scorțișoară și unul de sare
  • fulgi de migdale pentru decor

Cum se fac:

Începi prin a-ți încinge cuptorul la 190 de grade și prin a pregăti tava de brioșe cu hârtiuțele decorative sau ulei+făină dacă mergi la simplu.

Într-un prim castron amesteci oul cu uleiul, esența de migdale și laptele. Într-un al doilea castron amesteci ușor făina, praful de copt, sarea, scorțișoara și zahărul. La următorul pas adaugi ingredientele umede peste cele uscate, amestecând riguros încât să se încorporeze tot și să se topească zahărul.

Dacă ai migdalele direct tocate, le adaugi direct în compoziție. Dacă le-ai prăjit tu și încă sunt întregi, dă-le un minut la robotul de bucătărie, cât să semene cu făina de migdale ce-o găsești în supermarket. Evident, acum vei adăuga migdalele tocate în aluatul de brioșe pe care îl vei împărți în formele pregătite.

Brioșele astea vor sta 15-20 de minute la cuptor, nițel mai mult decât celelalte, pentru că au o compoziție mai densă și trebuie să te asiguri că s-au copt în totalitate. Dacă ai și mâna aia de fulgi de migdale și vrei să le decorezi, îți recomand să le presari deasupra brioșelor când acestea au stat deja 8-9 minute la cuptor și nu mai sunt la fel de moi, împiedicând fulgii să se piardă prea mult prin aluat și să rămână astfel deasupra.

Și-am încheiat postarea așa, adăugând încă o rețetă de brioșe la colecție. Somebody stop me!

♥ ♥ ♥

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.