Postez o a doua rețetă-n lanț pe bază de cartofi și n-am nicio urmă de regret.
Am fost întrebată recent într-un context foarte foarte mișto despre ultima mea obsesie culinară. Puteam să spun cireșele, puteam să merg pe halloumi, dar am răspuns imediat: cartofii dulci. Am stat ulterior să mă gândesc de ce-am mers atât de sigur pe ei, dar poate o să vă explic mai multe în curând, când o să am ok-ul să vorbesc și despre un proiect foarte foarte mișto ce se coace zilele astea.
Ideea că după ce-am mers pe mâna lor, am și venit acasă și le-am pus gând rău cartofilor dulci ce-i aveam în lădița cu legume. Mă surprinde mereu ce bază bună sunt ei pentru diferitele combinații de condimente ce-mi năzar mie ici și când, iar acum voiam să mă joc cu usturoiul și rozmarinul.
Și-am folosit așa: doi cartofi dulci mari, trei căței de usturoi, 120 de grame unt – dacă-i musai să indic o cantitate, câteva crenguțe de rozmarin proaspăt, paprika afumată, nucșoară, fulgi de chili, sare.
Și pentru că m-au prins fanteziile inspirate de Pinterest, am feliat și eu subțire cartofii și i-am așezat într-o tigaie de fontă într-o manieră foto friendly, după care i-am presărat cu multă sare și le-am înfipt ici și colo rozmarin. Separat, într-o altă tigaie, am topit untul, am ras deasupra cățeii de usturoi și am lăsat totul să se gătească pe foc mediu până când a început să prindă culoare untul. Treaba obținută am turnat-o cu pricepere peste cartofi, încercând să nimeresc toate locșoarele demne de unt cu usturoi. La final m-am mai jucat cu puțină paprika, nucșoară și fulgi de chili și-am dat apoi cartofii împănați cu arome la cuptor, la 220 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.
Și-n timp ce unii se serveau direct din vas, alții nu conteneau să facă fotografii. Căci era o buleală bună foc – inside and out.
♥ ♥ ♥ & po-ta-tooooo + spices,
Vor deveni si preferatii mei. 🙂
Super reteta,multumesc .
Cu mare drag! Merry Christmas!