În iunie ăsta nu am apucat să mă bucur prea mult de căpșuni, dar poate că mai am o șansă. Îmi plac tare mult ca gust, ca textură, mă înnebunesc cu a lor culoare, dar cumva se ciocnesc prea mult cu perioada cireșelor și pierd astfel mult teren. Dar am apucat într-un weekend să fac o panna cotta colorată cu căpșune și înmiresmată cu cimbrișor – și bine a fost.
Desertul ăsta mă impresionează mereu cu cât este de fin și răcoritor. Așa că, în funcție de sezon, o să-l tot refac cu una-alta pân’ mă satur. Adică nu prea curând.
Ce ingrediente am folosit:
- 200 grame căpșuni, spălate și tocate grossier, lăsate fără codiță
- 500 grame smântână pentru frișcă
- 100 grame lapte
- 7 grame de gelatină albă mărunțită
- 3-4 crenguțe de cimbrișor
- 80 grame zahăr
Din căpșune și cimbrișor, am făcut repejor un sos de fructe la blender. Și l-am pus deoparte, la rece, la macerat, până eram gata cu celelalte.
Laptele l-am turnat-o într-un castron mic, am adăugat și gelatina, am amestecat bine și am lăsat gelatina să se activeze pentru 5 minute.
Între timp, am pus într-o crăticioară smântâna pentru frișcă și zahărul și le-am dat la foc mediu, cât să se încălzească bine, dar să nu fiarbă. Când a ajuns în acel punct, am oprit focul și-am adăugat deasupra laptele cu gelatină și sosul de căpșune cu cimbrișor.
În patru forme pregătite, am turnat panna cotta cu căpșune. Le-am lăsat să se răcească pe blatul din bucătărie și apoi le-am dat la frigider pentru încă 3-4 ore, cât să se închege bine desertul. Și-apoi am servit cât de mult posibil, cât de repede posibil.
Poftă mare-mare,