Pastele cremoase cu avocado au revenit pe blog și-s mai verzi ca niciodată. De ce? Pentru că primăvară happened. Și pentru că piața e plină de spanac proaspăt. Și de lobodă, leurdă, urzici, toate verziturile pământului. Așa că nu m-am abținut și-am făcut iar paste cu avocado, acum și-n varianta cu spanac.
Nu e știință cuantică, e doar o combinație de gusturi demnă de-o porție de paste pentru ceva gen miercuri-joi seară.
Eu am folosit așa:
- spaghete, doh – vreo 350 grame
- 2 fructe de avocado, perfect coapte
- 300 grame spanac proaspăt
- un buchețel de busuioc proaspăt
- 150 grame parmezan ras, plus parmezan extra pentru servit
- 2 căței de usturoi
- sare, piper, fulgi de ardei iuți, tot tacâmul
Am început prin a pune pastele la fiert. Că deh, asta durează cel mai mult la toată treaba asta cu spanac și avocado. Plus că aveam nevoie și de apa aia de fiert paste, plină de amidon care urma să-mi ajusteze la mustață sosul de verzituri.
Și în timp ce pastele se găteau, am pus în blender toate celelalte ingrediente: spanacul, avocado-ul, busuiocul, usturoiul și parmezanul.
Într-un castron mare, am adus împreună pastele și sosul, am ajustat și condimentele și-am servit imediat. Cu extra shavings de parmezan, căci #răsfăț.
♥ ♥ ♥ & millenials go for pasta,