cheap clean / retete

Cheap clean January: Paste integrale cu avocado și roșii coapte

paste avocado rosii usturoi

Ce-i ianuarie fără un o să mănânc mai bine? Fără un mă-apuc de sport? Ei bine, la mine ar mai include ceva. Și promisiunea unei luni mai chibzuite. V-am zis recent cât de mână largă pot să fiu și că lucrez intens la asta. Așa că am decis să public în ianuarie rețete chibzuite financiar și chibzuite caloric. Am la dispoziție patru săptămâni și-am să pregătesc în fiecare dintre ele câte o serie mic dejun + prânz + cină exact după principiile astea: mâncare sănătoasă sau mai degrabă sănătoasă și realizată și după un buget mai înțelept gândit.

Am revenit astăzi cu o idee de-un prânz ușor și gustos. E ceva similar cu ce-am mai gătit eu, însă am ajustat ici și colo ca să fie cât mai ca la carte. Pastele le-am schimbat cu spaghete integrale, pasta de avocado am făcut-o și mai gustoasă cu puțin usturoi, iar roșiile cherry am decis să le dau la copt – pentru extra kick.

Am folosit:

  • 200 grame spaghete din grâu dur (Adi Hădean vă explică multicele despre pastele astea aici)
  • o jumătate de avocado bine copt, cel ce mi-a rămas de la micul-dejun
  • doi căței de usturoi
  • un ciorchine de roșii cherry
  • sare + fulgi de chilli

Am pus spaghetele la fiert într-o oală cu doi litri de apă și nițică sare. Cât s-au fiert ele acoloșa, am încins cuptorul și-am trântit roșiile într-o tăviță, pac-pac, 240 de grade, 15 minute, până pocnesc de căldură și li se inflamează sucul în vene.

Avocado-ul l-am pisat iar cu furculița, l-am condimentat bine, iar pe când pastele erau al dente, le-am transferat împreună cu pasta verde într-o tigaie. Le-am amestecat bine, am adus și usturoiul pisat în scenă și-am mai ținut tot pe foc 2-3 minute. Am condimentat bine cu sare și mai mulți fulgi de chilli și-am încheiat bâlciul.

Deși practic era o singură porție acolo, am împărțit-o la doi, cu câte 4 roșioare coapte tolănite deasupra. Lui i-am adăugat și parmezan, dar eu am încercat să mă dau mai catolică decât papa și-am sărit peste detaliul ăsta.

Și-a fost delish, cu supt de paste și plezneli cu avocado peste nas. Cea mai bună chestie vegetariană din ultima perioadă.

paste avocado rosii usturoi

NB. N-am să mă dau mare cunoscător de ce-i bun și sănătos, ok, fie, poate mă pricep măcar la ce-i bun, dar mă ciocnesc cât de cât cu noțiunile astea. Cât să știu că e bine să înlocuiești pastele normale cu cele integrale sau că e bine să reduci parmezanu’ și să insiști cu avocado-ul ăla plin de acizi grași buni și care ajută la controlul greutății. Și on top of everything, prânzul ăsta ne-a costat tot vreo 5 lei.

♥ ♥ ♥ & cine-i fată economă, huh, huh?

laura logo

2 Comments

  1. Dupa mine ar merge si parmezanul, cel putin mi-e imi place brinza asa cum iti place tie sa maninci picant.Arata delicios, totusi macar putina de tot carne, nu?! macar de aroma!

    1. Merge, merge. Am dus eu puțin la extrem rețeta, dar merge și puțină carne și puțin parmezan. 🙂

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.