Foi de Jurnal

Festivaluri de food în 2017: București, Cluj, Timișoara și-unde mai apar

food festivals 2017

Vara se numără festivalurile de food. Sau cel puțin așa am început să ne obișnuim noi de doi anișori încoace. Să ne întâlnim în weekend-urile călduroase în jurul mâncării. Să sărbătorim un burger. Să ciocnim la ușa unui food truck. Să-ntinem mult de-un long dog gourmet.

Unele-ncep în mai, altele se mută-n ediții estivale, altele se organizează în soarele arzător de august și-altele vor încheia sezonul în septembrie. Nu-s toate anunțate, nu-s toate bătute-n cuie, dar am vrut să deschid aici o listă a ce-avem de-așteptat în perioada ce vine ca să ne eliberăm frumușel agendele și să ni le umplem iar apoi cu food fests.

UPDATE: între 26 și 27 mai, Bucureștiul găzduiește primul Zaiafest și promite un ”mare ospăț, unde un pahar de vin ales, o mâncare bine meșteșugită și o muzichie fără pereche te vor face să simți că viața te răsfață”. Eventul, aici,

UPDATE: între 4 și 7 mai, Constanța găzduiește primul Street Food Festival. Eventul, aici.

În weekendul 19-21 mai o să deschidă balul BurgerFest, la a treia ediție anul acesta. Aș putea spune că turul burgerilor bucureșteni l-am cam făcut iar și iar, dar sunt tot mai curioasă de localurile ce o să se prezinte din restul țării. Ca să nu vă mai povestesc de-o seară in house cu prietenii noștri, cu burgeri homemade, în care m-ai c-am jurat că ne băgăm și noi la competiția de amatori.

burger fest 2017

Și dacă sunteți în așteptare de Food Truck Festival București, ediția marenu pot să vă spun prea multe, dar am aflat că petrecerea o deschide o ediție estivală, la început de mai, 28 aprilie – 1 mai, pe litoral. Merită și Vama mâncare bună. Mai multe informații, pe eventul Food Truck Festival First Escape.

Revin cu update-uri despre Street Food Festival și Gourmet Festival de îndată ce-agăț ceva cu urechea.

O chestie tare mișto este că fenomenul festivalurilor cu mâncare s-a molipsit în toată țara, iar pe StreetFoodFestival.ro am văzut că anul ăsta sunt în calendar nu doar Bucureștiul și Clujul, dar și Timișoara mea dragă, Sibiul, Alba, Oradea, Aradul, Bacăul și cine știe pe cine oi mai fi sărit. Închin un pahar de bubbly pentru asta.

Și ca să ies puțin din aria food exclusive, în 9 – 11 iunie avem Bucharest Craft Beer și în 17 – 19 noiembrie Whiskey Fest.

fests 2017 bucharest

♥ ♥ ♥ & vă țin la curent / mă țineți la curent

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.