retete

Budincă de cozonac cu afine

cozonac bread puddin

Știți probabil că suntem fani budincilor de pâine – bread puddings – și am făcut-o groasă din nou. Am tras o budincă de cozonac cu afine, scuzându-ne că e de sezon.

Acum serios, ne plac tare mult pseudo-budincile astea – și calde. și reci – și ne-am folosit de niște cozonac ca să mai facem o porție – mai bogată și mai gustoasă. Și mna, afinele s-au băgat și ele în seamă și uite-așa ne-am făcut cu un vas plin de desert.

Ca să faci și tu acasă, ai nevoie de:

  • un cozonac mai vechiuț, de circa 600 de grame / mai mulți încât să ajungi la aproximativ 600 de grame de pâine
  • 250 grame de afine 
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 500 ml lapte
  • coaja rasă de la o lămâie
  • esență de vanilie, zahăr pudră, alte decorațiuni și arome // opțional

Mi-am pregătit un vas termorezistent pe care ar fi trebuit să-l și ung cu puțin unt ca să previn ca desertul meu să se lipească de el. N-am făcut-o, nici desertul nu s-a lipit, who is the fool now?

Și-am trecut la a-mi felia cozonacul, la a-mi aranja feliile de cozonac în vas și la a le acoperi apoi cu multe afine, bine spălate înainte.

Și-apoi am făcut amestecul bun ce-avea să înmoaie și să îmbogățească budinca mea de cozonac: lapte + zahărul aromatizat cu coaja de lămâie + cele 4 ouă + tel = love.

budinca de cozonac

Amestecul ăsta l-am turnat peste tot vasul cu cozonac și afine și-apoi am dat desertul, la cuptor, la 190 de grade, vreme de 35-40 de minute. Cât să se absoarbă bine tot amestecul de lapte, dar și budinca să apuce să devină crocantă la suprafață. De-acolo înainte, totul e poveste. Și pentru că am avut iar timp liber, am și filmat toată operațiunea noi ce mâncăm dulce duminica asta?

PS. Pentru alte budinci pline de carbohidrați și dulce, check budinca de croissante, budinca de croissante cu mere și budinca cu smochine și caramel sărat

♥ ♥ ♥ & sweet baking all day long,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.