retete

Chipsuri de quinoa

quinoa chips

Sâmbătă seară intram în concediu și cineva a decis că un om ce intră în concediu merită o pungă plină de chipsuri de quinoa. Dar quinoa în cauză nu m-a dat gata și mi-am încheiat seara cu multă lubeniță rece. Dar cineva-ul meu a rămas tare impresionat de punga aia de chipsuri sănătoase luată de la Mega on a whim și duminică m-a rugat toată ziua să facem și noi așa ceva acasă.

Așa că duminică spre dimineață cumpăram quinoa și duminică spre seară coceam chipsuri de quinoa. Asta după ce, în urmă cu 2-3 săptămâni, îmi cumpărasem și gătisem prima mea pungă de quinoa fără a șopti un cuvânt despre asta nimănui. Pentru că, drept vă spun, nu mi-a plăcut deloc la prima vedere. Și nici nu am fost tare încântată la gândul de a-mi petrece duminica făcând healthy snacks din individa aia de quinoa, dar soarta a decis să-mi dea peste nas cu multă grână gustoasă în cele din urmă. 

Pentru că au ieșit niște chestii foarte foarte bune – grație alor noastre spices of choice – și am regretat în cele din urmă că mi-am prostit cineva-ul să facem o cantitate mică, din abia 45 de grame de quinoa și alte gramaje minore de ingrediente. Dar hai să vă zic cum anume se fac aceste chipsuri grozave, bune pentru orice combinație de condimente v-or plăcea vouă.

Ai nevoie de:

  • 45 grame de quinoa gătită (fiartă)
  • 60 grame făină 
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de sare 
  • și spices of choice: noi am folosit sare grunjoasă primită cadou din Sicilia și boia afumatămy new obsession

Cum se prepară:

Păi ușor. Ușor de tot. Cum nu toată lumea are quinoa gătită acasă tot timpul, cel mai mult o să-ți ia să fierbi grâna asta. La o porție de quinoa, două porții de apă + sare. Dat în clocot, apoi lăsat la foc mic vreme de 15-20 de minute, până când efectiv quinoa rămâne pufoasă, ușor de aerat și apa a dispărut în totalitate.

Quinoa asta se trage la blender pentru a o aduce într-o stare mai fină – cât de similar posibilă cu făina de quinoa ce o recomandă toată lumea pe net pentru rețeta asta. Apoi, peste quinoa vine adăugată făina, sarea și uleiul de măsline. Și gata ți-e amestecul pentru chipsuri.

Cât cuptorul se încinge la 160 de grade, da, doar atât, tu pregătește-ți o tavă curată pe care o vei murdări apoi cu ulei, cât să previi chipsurile să se lipească de tavă. Și cu ajutorul unei linguri, ia din compoziție și aranjează viitoarele chipsuri pe tavă. Noroc c-am și filmat rețeta și-o să vedeți exact ce zic, nu? Și înainte să le dai la copt, nu uita să-ți presai boiaua și sarea – match made in foodie heaven – pe chipsuri.

quinoa chips

Nouă ne-au ieșit doar două ture de chipsuri minune, suficiente cât să devenim obsedați, dar prea puține cât să feed an addiction. Și vă așteptăm cu mult drag în clubul de QCA (Quinoa Chips Anonymous). 

♥ ♥ ♥ & omg, healthy and absolutely delicious chips?!

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.