retete

Rețeta pentru croissant bread pudding (or budincă de croissante)

Într-o lume perfectă, ți-ai cumpăra zilnic croissante cu unt proaspete și le-ai consuma alături de cafea sau poate le-ai înjumătăți și le-ai servi cu avocado și șuncă de curcan. Asta e în lumea mea perfectă.

În lumea mea perfectă-dar-cu-picioarele-pe-pământ, mi-e lene să ies zilnic din casă după croissante calde și este posibil să cumpăr mai multe deodată și să le las de izbeliște până când nu mai sunt la fel de apetisante.

Și uite pentru momente de-astea s-a inventat croissant bread pudding, un amestec de croissante vechi + lapte și frișcă, cu vanilie bourbon din plin și niște ouă. Și iese o treabă aromată, pufoasă, caldă și bine îmbibată încât îți vine să retragi singur cu ea, în dormitor.

De ce ai nevoie: 

  • șase croissante mari, vechi de două-trei zile

  • 300 ml frișcă lichidă

  • 250 ml lapte

  • 3 ouă

  • 100 grame zahăr

  • vanilie bouron

Cum se face: 

Alegeți vasul termorezistent în care vrei să pregătești minunăția și aruncă-n el croissantele rupte în bucățele micuțe. Separat bate ouăle, zahărul, laptele, frișca și vanilia și toarnă amestecul peste croissante. Dă-le la frigider pentru o oră/două, cât le ia croissantelor să absoarbă toată bunătatea aia lichidă.

Scoate apoi vasul din frigider, încinge cuptorul la 180 de grade și lasă budinca la cald și bine pentru circa o oră. Poți să întorci tava pe la jumătatea timpului pentru o coacere egală. 

Ăăă, gata, atât a fost. Ridicol de ușor. Ridicol de bună.

SAMSUNG CSC

Eu am sărit să o mănânc cât încă ieșeau flăcări, nu abur!, dar recomand răbdare

Acum urmează obșinuitul avertisment meu de final: Hai cu pozele pe #gatescmereu aici și scrie-mi la comentarii ce faci tu de obicei cu croissantele vechi. Dacă acum le transform în budinci aromate, asta nu înseamnă că în tinerețe  nu le scufundam într-o cană cu lapte și eram în business.

Ta-ta. 🙂

 

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.