retete

Cartofi dulci umpluti cu salsa si avocado

cartofi dulci copti cu salsa si avocado

Am făcut cartofii ăștia dulci într-o zi, la prânz, într-un moment de cumpănă în care nu mai voiam să aud iar de ”cartofi dulci prăjiți”. Le-am dres o salsa cu fasole roșie și alte câteva legume pe care le-aveam la îndemână, am tăiat un avocado bine copt și I called it a day.

Quick story de fundal. Eu muncesc de un an de zile de acasă ceea ce-mi oferă o mare mare șansă: să mănânc mult mai multă mâncare caldă, făcută de mine sau orișicum – opțiuni mult mai bune pentru mine – pe care cu greu le alegeam într-o zi obișnuită la birou. Chinezescul din Obor a rămas slăbiciunea mea și o să-i las titlul de ”călcâiul lui Laura” pe veci pururi. Și așa am dat și de combinația asta de cartof dulce, legume transformate într-un soi de salsa și un avocado perfect copt.

Ce ingrediente am folosit:

– doi cartofi dulci

– 200 grame fasole Adzuki, fasole roșie, lăsată la înmuiat în apă, cu o zi înainte

– o conservă mică de porumb dulce

– o ceapă roșie mică

– două roșii

– puțin ulei de măsline

– o mână de pătrunjel

– un avocado

sare

fulgi de chili cuz *love*

E un prânz ușor de pregătit, dar necesită puțin food prep: fasolea roșie lăsată la înmuiat de cu seara, să ai acel avocado numai bun de mâncat la îndemână, plus coptul cartofilor dulci.

Cu o oră înainte de masă, am încins repede cuptorul la 200 de grade Celsius, am spălat bine cartofii dulci, cu coajă cu tot, i-am tăiat în jumătăți, i-am perforat ușor cu o furculiță și am presărat puțin ulei de măsline pe suprafața lor. În 45-60 de minute de stat la cuptor, în funcție de dimensiunea lor, cartofii dulci se coc și se înmoaie perfect, încât să alunece bine o furculiță prin pulpa lor, atunci când îi testezi.

Pe la jumătatea timpului de preparare a cartofilor, am strecurat bine fasolea ce-a stat la înmuiat și-am dat-o în clocot, într-o apă nouă, sărată, pentru o jumătate de oră. Cu fasolea fiartă, am pregătit repejor o salsa: fasole, roșiile tăiate cuburi, porumbul bine stors și o ceapă roșie tocată mărunt mărunt. Condimenteaz-o cu sare și piper sau – varianta mea care nu dă greș la salsa – fulgi uscați de chili.

Salsa am servit-o în bărcuțele de cartofi dulci, garnisită cu pătrunjel și cu o jumătate de avocado stropit cu puțină zeamă de lămâie, sare și negreșiții fulgi de chili. Și ăsta a fost prânzul meu parcă scos din cărți de bucate cu wholesome foods sau alte nebunii ce nu-mi stau mie-n fire.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.