De ce nu m-ați tras de mânecă să-mi ziceți că n-o mai duc mult căpșunile pe piață? Pentru că mai am un desert cu căpșuni de-mpărtășit. Și nu e doar de împărtășit, dar e de făcut în weekend și-n timpul săptămânii și oricând îți aduci aminte cât de bine merg mână în mână ciocolata și căpșunile.
Eu am comis-o acum o lună și habar nu am ce-am păzit de-atunci până acum. Ok, hai să spălăm păcate.
Ca s-o faci și tu, ai nevoie de:
- 70 grame făină
- 80 grame zahăr
- 2 ouă
- 110 grame unt
- 200 grame ciocolată amăruie 60% cacao
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 lingură praf de copt
- un praf de sare
- 350 grame căpșuni, tocate mărunt
- 150 grame ciocolată, altă ciocolată, tot amăruie
- 200 ml smântână pentru frișcă
- esență de mentă (if you like, I do like!)
Să facem aluatul ăla de brownies: Într-un castron demn de dat la microunde am topit untul și ciocolata până când am avut un amestec omogen.
Într-un alt castron am amestecat pe rând ouăle, zahărul, esența de vanilie și-am adăugat apoi praful de copt, praful de sare și făină, amestecând până când am obținut un amestec also omogen. Peste tot ce-avem aici am adăugat și amestecul de ciocolată și unt.
Cuptorul l-am adus la 180 de grade și amestecul de brownies l-am turnat într-o tavă pătrată, cu latura de 15 cm, tapetată cu hârtie de copt. Prăjitura în sine am copt-o pentru vreo 25 de minute, moment în care aluatul nu era 100% copt, lucru care îți garantează la final o negresă ciocolatoasă și nu una uscată.
Cât timp negresa a rămas la răcit, am pregătit glazura de ciocolată. Într-o crăticioară micuță am pus, pe foc, smântâna, ciocolata și esența de mentă, până când am obținut un sos glossy de ciocolată. Peste tava cu negrese am presărat căpșunile tăiate și-apoi am acoperit totul cu glazura de ciocolată. Toată prăjitura am transferat-o la frigider și-n 2-3 ore am început să-o consumăm like there was no tomorrow.
♥ ♥ ♥ & ciocolatocăpșunomanie,