retete

Negrese cu căpșuni

negrese cu capsuni

De ce nu m-ați tras de mânecă să-mi ziceți că n-o mai duc mult căpșunile pe piață? Pentru că mai am un desert cu căpșuni de-mpărtășit. Și nu e doar de împărtășit, dar e de făcut în weekend și-n timpul săptămânii și oricând îți aduci aminte cât de bine merg mână în mână ciocolata și căpșunile.

Eu am comis-o acum o lună și habar nu am ce-am păzit de-atunci până acum. Ok, hai să spălăm păcate.

Ca s-o faci și tu, ai nevoie de:

  • 70 grame făină
  • 80 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 110 grame unt
  • 200 grame ciocolată amăruie 60% cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 lingură praf de copt
  • un praf de sare
  • 350 grame căpșuni, tocate mărunt
  • 150 grame ciocolată, altă ciocolată, tot amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • esență de mentă (if you like, I do like!)

negrese cu capsuni

Să facem aluatul ăla de brownies: Într-un castron demn de dat la microunde am topit untul și ciocolata până când am avut un amestec omogen.

Într-un alt castron am amestecat pe rând ouăle, zahărul, esența de vanilie și-am adăugat apoi praful de copt, praful de sare și făină, amestecând până când am obținut un amestec also omogen. Peste tot ce-avem aici am adăugat și amestecul de ciocolată și unt.

Cuptorul l-am adus la 180 de grade și amestecul de brownies l-am turnat într-o tavă pătrată, cu latura de 15 cm, tapetată cu hârtie de copt. Prăjitura în sine am copt-o pentru vreo 25 de minute, moment în care aluatul nu era 100% copt, lucru care îți garantează la final o negresă ciocolatoasă și nu una uscată.

negrese cu capsuni

Cât timp negresa a rămas la răcit, am pregătit glazura de ciocolată. Într-o crăticioară micuță am pus, pe foc, smântâna, ciocolata și esența de mentă, până când am obținut un sos glossy de ciocolată. Peste tava cu negrese am presărat căpșunile tăiate și-apoi am acoperit totul cu glazura de ciocolată. Toată prăjitura am transferat-o la frigider și-n 2-3 ore am început să-o consumăm like there was no tomorrow.

♥ ♥ ♥ & ciocolatocăpșunomanie,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.