retete

Brioșe cu zahăr brun, rubarbă și căpșuni

Chestii cu rubarbă se întâmplă mai mereu vara la mine-n bucătărie. Am chiar și-o rețetă de curry cu linte și rubarbă up and coming, dar până să trecem la chestii sănătoase – să discutăm brioșe. Căci am făcut multe brioșe cu rubarbă și căpșuni, no surprise there, atât de multe încât am congelat o porție și sper să nu uit de ea pentru o duminică dimineață. Alături de niște ice tea îndulcit. Oh, gânduri, hold still.

Și pentru c-am făcut brioșe folosind atotcunoscuta combinație de rubarbă și căpșuni, precum în dulceață sau tartă, hai să vă conving că merită și să vă spun și cum se fac.

De ce-ai nevoie pentru peste 30-35 de brioșe cu rubarbă și căpșuni:

  • 375 grame făină
  • 250 grame zahăr tos + alte 75 grame
  • 130 grame zahăr brun
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 130 grame unt, la temperatura camerei
  • 100 grame iaurt grecesc
  • 250 grame căpșuni
  • două tulpini de rubarbă
  • 1 linguriță de sare
  • suc de la o limetă

Cum faci ca să ai în brațe cât mai repede acele peste 30-35 de brioșe cu rubarbă și căpșuni:

Întâi îți pregătești toppingul de fructe. Toci mărunt rubarba și căpșunile, le pui într-un castron, adaugi 250 grame de zahăr și sucul de la lime. Lasă-le să se macereze împreună pentru măcar jumătate de oră, amestecând ingredientele din când în când.

Pentru aluatul de brioșe, amestecă împreună făina, zahărul brun și zahărul tos tămas, sarea și praful de copt. Adaugă ouăle și amestecă, incorporând apoi laptele, iaurtul și niște esență dacă vrei. Eu am adăugat last minute niște esență de căpșuni rămasă de mult prea mult timp prin sertare. La final, adaugă și amestecul cu fructe și amestecă până e totul omogen.

Încinge cuptorul la 180 de grade, așează-ți hârtiuțele de brioșe în tavă, porționează aluatul și coace minunățiile pentru circa 30 de minute sau până când o să treacă cu brio testul scobitorii.

Nouă ne-au urmat multe mic-dejun-uri cu brioșe și, acum că stau și vă povestesc, parcă sunt gata să scot și ultima tură și s-o dau la cuptor. Vă anunț care-a ieșit învingător.

♥ ♥ ♥ & rhubarb

laura

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.