retete

Sticks-uri prăjite de avocado și sos de cheddar

Azi am mâncat un mic dejun delicios, deep-fried, sub formă de finger food, singura lui calitate a la mic dejun fiind faptul că am folosit avocado în toată treaba asta. Dar avem ouă proaspete de la țară, niște avocado pe cale să se strice de cât de copt e și mult mult cheddar în frigider, as per usual. Așa că alegerea mea nu a fost grea.

Și după ce-am prăjit sticks-uri de avocado și după ce-am topit niște brânză, am mâncat până am pocnit, însă am supraviețuit ca să dau mai departe povestea. E o rețetă ca de micul dejun, mai mult ochiometrică, deci vei avea nevoie de două bucăți de avocado, o limetă, două ouă, nițică făină, nițică pesmet, cheddar pentru sos, condimente și ulei pentru prăjit.

Avocado-ul l-am tăiat în felii, asta după ce l-am înjumătățit, lăsat fără sâmbure și curățat de coajă. Cât mi-am pregătit vasele cu făină și pesmet, am stors o limetă deasupra feliilor de avocado cât să nu se oxideze prea repede, dar să și mai taie din greața unui avocado prăjit??!!

Într-un castron mi-am bătut cele două ouă, într-o farfurie mi-am pus făina cu sare, piper și fulgi de chilii, iar într-o alta – pesmetul cu sare și boia, condimentele alese by choise and mood. 

Și-am trecut la prăjit sticks-urile de avocado, dându-le întâi prin amestecul cu făină, apoi prin ou și, în cele din urmă, prin pesmet. Câte 3-4 minute pe fiecare parte, până au devenit aurii și crocante, timp în care am avut timp să-mi topesc și brânza cheddar cât să pun de un sos lângă bucățelele de avocado.

avocado sticks 2

Se ia bucata de avocado, se vâră în sosul de brânză și se consumă ad hoc, indiferent de cât sos se prelinge pe bărbie. Se repetă faza în fiecare seară în care vin prietenii la un Game of Thrones sau o partidă din Champions League cu mult cidru cu soc on the side. You are welcome!

♥ ♥ ♥ & avocado fries

laura

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.