retete

Am făcut dulceață. Cu căpșuni și rubarbă, desigur

multă vreme am fost îndrăgostită de ideea de rubarbă, iar abia în vara lui 2000 treișpe am și pus mâna pe ea și s-a ridicat mult peste așteptări. așadar, după tarta sweet&tart cu rubarbă și căpșuni, m-am gândit să pun și de câteva borcane de dulceață cu acest combo, ca să pot să accesez nebunia asta și când om fi bine îngropați în iarnă.

rețeta în sine este mai mult decât ușoară: 2 kile de căpșuni, după ce-am scăpat de codițe și altele, 1 kil de rubarbă, 1,5 kile de zahăr și câteva linguri de zeamă de lămâie.

dulceata 2
rubarba și căpșunile vin spălate, curățate și tocate bite-size și în, final, aruncate într-o oală mare-mare, pe foc. alături de 2 căni din tot zahărul și zeama de lămâie. după ce fructele s-au înmuiat și zahărul s-a topit, am continuat să adaug pe rând câte o cană de zahăr pân’ s-a terminat rezerva. (be sure to taste it și add more sugar if a sugar junkie!)

după ce-am terminat de adăugat zahărul, am lăsat totul la foc mediu pentru circa trei ore, timp în care, panicată cum sunt, am amestecat foarte des. n-aș fi vrut să mi se ardă prima dulceață, chiar așa. 🙂
dulceata 3
am turnat apoi chestia magică în borcanele mele șmechere și le-am lăsat la răcit, începând să halim din ele chiar de-a doua zi. ta-taaa 🙂

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.