retete

Rollatini de vinete

ne-am resimțit zilele astea de la toate mesele cărnoase, if you catch my drift, și-am umplut coșul la cumpărături cu veggies și multe brânzeturi. așa că am făcut aceste eggplant rollatini de care auzisem recent, amintindu-mi de cât de bună este varianta de eggplant parmesan.
brânză + vânătă = match made in vegetarian heaven, I guessed și-am certificat apoi după ce-am gustat rezultatul.

rețeta mea zice cam așa:

  • se ia o vânătă potrivit de mare, se taie în felii pe lung cu o grosime de circa 1-2 cm și se dă la grill, cu puțin ulei de măsline. fără sare și piper la pasul ăsta căci intenția este ca vânăta să-și păstreze sucurile alea bune inside. SAMSUNG CSC
  • se face amestecul de brânză din: 1 ou, 200 grame de ricotta, 200 de grame de mozarella rasă și cașcaval am mai adăugat eu, în pană de parmesan. sare și piper și amestecat furibund până este totul omogen.
  • feliile de vănătă, cu frumoase dungi de grill, se rulează cu câte-o lingură de compoziție în ele și se-așează rulourile într-o tavă pentru cuptor, una după alta, ca la școală. SAMSUNG CSC
  • la final se-acoperă rulourile cu un praf de sare și piper, cu bulion, sos de tomate, tomate-n sos sau alte variațiuni din ce-ai la îndemână și încă o tură de parmesan/cașcaval ras, pentru acel factor de brânză întinsă la final.
  • 180 de grade timp de  20 de minute la cuptor 😉 și buon appetito, meatless, căci este posibil. aviz amatorilor din bucătăria mea.

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.