retete

Este high time pentru pumkin pie

cu greu pot să evit dovleacul toamna, fie și pentru că mă-mpiedic de el în drum spre metrou ori pentru că la Starbucks au băgat Pumpkin Spice Latte sau pentru că acum pot folosi scorțișoara în exces fără ca cineva să ridice din sprâncene când mă vede.

așa că am făcut pumpkin pie, o tartă pe care acasă la mama n-am prea întâlnit-o. iar acum compensez, să zicem așa.

rețeta mea sună cam așa:

aluautul se face din: 220 grame de făină + o linguriță de sare + 60 ml lapte + 110 ml ulei. este cea mai nouă variantă de aluat ce-o folosesc și chiar dacă e simplă foc de făcut, gustul este de 5 .

compoziția se face și ea din: piure de dovleac plăcintar ( eu am copt unul de circa 1 kg, am separat toată pulpa și-am măshuit-o bine cu prima furculiță ce mi-a ieșit în cale), două ouă, 230 ml lapte, 200 gr zahăr (cuz I like it sweet!), jumătate de linguriță de sare și apoi amestecul de pumpkin spices, în cantitățile dorite: scorțișoară, nucșoară, ghimbir și cuișoare măcinate.

compoziția peste aluat, aluatul în tavă, tava în cuptor. 40 de minute mai târziu, la 180 de grade, și your pumpkin pie ar trebui să fie data de dig in.
SAMSUNG CSC
extra smtg: plăcintaru nostru care n-a mai ajuns plăcintă 🙂

laura logo

2 Comments

  1. Pentru un bucătar, pare că nu prea suporți scorțișoara. Iar pentru că ești flegmatic, crezi că eu voi sta să culeg toți sâmburii din dovleac. Muahahaha. Ei bine, nu. 🙂

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.