încheiem capitolul de la postarea trecută, cu ”trebuie să mâncăm mai multe veggies” și trecem la some heavy stuff. ficatul de pui, acest underrated organ pe care l-am urât atât de mult în copilărie, uh, acele indicații de „trebuie să mănânci că ești anemică și pici din picioare fără ficățeii ăștia”.
dar le-am găsit utilitate în ultima vreme și am luat chiar mai multe caserole ca ”să fie”. și-uite așa am ajuns la rezultatul ”ficat cu bacon și sos de ceapă”, some heavy stuff, nu de mâncat zi de zi, dar un răsfăț ca-n dicționar descris.
rețeta mea cere cam 500 grame de ficăței, 5-6 linguri de făină, o linguriță de coriandru uscat, 2-3 linguri ulei de măsline or not, I ain’t yo mother to tell you, o ceapă mare, câte felii de bacon dorești – eu am folosit un pachet cu vreo 12 wonderful pieces, 300 ml supă pui, 3-4 linguri de ketchup, zahăr, sare și piper.
ficățeii de pui i-am tăvălit prin făina cu coriandru, i-am sărat și piperat bine și i-am prăjit în ulei câte 3 minute pe fiecare parte, cât să fie 3/4 gătiți. i-am scos din tigaie și-n uleiul rămas am călit ceapa tăiată julien. după ce s-a caramelizat ușor, am turnat supa de pui și ketchupul, iar după vreo 5-6 minute, când s-a îngroșat sosul, am ajustat cu sare&piper și o linguriță de zahăr, i-a dat mai multă putere gustului dulce al cepei.
la final am aruncat ficățeii în sos și-am lăsat totul să se soteze pentru alte 5-6 minute. se servește cu crispy bacon on top, căci meat goes well with meat. și bacon goes well with pretty much everything. do not hate me, serios acum, bacon-loving-people nu pot fi urâți dintr-atâta.