retete

Ficat cu bacon și cel mai bun sos de ceapă (heavy stuff)

încheiem capitolul de la postarea trecută, cu ”trebuie să mâncăm mai multe veggies” și trecem la some heavy stuff. ficatul de pui, acest underrated organ pe care l-am urât atât de mult în copilărie, uh, acele indicații de „trebuie să mănânci că ești anemică și pici din picioare fără ficățeii ăștia”.

dar le-am găsit utilitate în ultima vreme și am luat chiar mai multe caserole ca ”să fie”. și-uite așa am ajuns la rezultatul ”ficat cu bacon și sos de ceapă”, some heavy stuff, nu de mâncat zi de zi, dar un răsfăț ca-n dicționar descris.

rețeta mea cere cam 500 grame de ficăței, 5-6 linguri de făină, o linguriță de coriandru uscat, 2-3 linguri ulei de măsline or not, I ain’t yo mother to tell you, o ceapă mare, câte felii de bacon dorești – eu am folosit un pachet cu vreo 12 wonderful pieces, 300 ml supă pui, 3-4 linguri de ketchup, zahăr, sare și piper.

ficățeii de pui i-am tăvălit prin făina cu coriandru, i-am sărat și piperat bine și i-am prăjit în ulei câte 3 minute pe fiecare parte, cât să fie 3/4 gătiți. i-am scos din tigaie și-n uleiul rămas am călit ceapa tăiată julien. după ce s-a caramelizat ușor, am turnat supa de pui și ketchupul, iar după vreo 5-6 minute, când s-a îngroșat sosul, am ajustat cu sare&piper și o linguriță de zahăr, i-a dat mai multă putere gustului dulce al cepei.

la final am aruncat ficățeii în sos și-am lăsat totul să se soteze pentru alte 5-6 minute. se servește cu crispy bacon on top, căci meat goes well with meat. și bacon goes well with pretty much everything. do not hate me, serios acum, bacon-loving-people nu pot fi urâți dintr-atâta.

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.