retete

Pastry rolls cu somon

titlul în engleză este, pentru că să fiu eu, nu le găsesc corespondent în română. e la fel de tradus precum pigs in a blanket. ok, în fapt, pastry rolls astea sunt chestii ca de patiserie, sunt formă de felii de ruladă, umplute cu somon afumat și cremă de brânză. am găsit rețeta din nevoie, c-aveam niște somon fumee pe pragul de-a fi afumat pe veci, odată cu termenul de expirare.

și pentru că poate rețeta nu este suficient de self-explanatory, se face uite-așa:

se ia aluatul foietaj, se-ntinde pe-o planșă de muncă ninsă (ps. tocmai cade prima ninsoare de-anul ăsta în București, pun intended) cu făină, se așează somonul afumat pe o treime din aluat, pe lățime, se-acoperă cu cremă de brânză, sare+piper și gata partea tehnică. se rulează treaba, se acoperă cu egg wash, se presărează susan peste ruloul cel mare și-apoi se taie felii, care vin la cuptor pentru circa 45 de minute or until golden brown.

sunt mândră de mine pentru că mi-au ieșit, nonetheless. căci altfel nu poți da greș cu somon și cream cheese. aceste pastry rolls vin salvate la rețete-de-încropit-când-vrei-să-scapi-ușor și-am să le refac probabil la Crăciun, când nu vreau să merg cu mâna goală la colindat. 🙂

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.