retete

Cheesecake rapid cu căpșune

cheesecake rapid cu capsuni

O să scot în evidență faptul că n-am mai scris nimic pe blog de șase luni de zile, însă m-am motivat suficient să revin pentru că aceste mini cheesecakes făcute la borcan merită deranjul. Noi suntem la a doua porție în al doilea weekend consecutiv – dovadă!

Ingrediente pentru 5 porții:

  • 150 grame biscuiți simpli / biscuiți integrali
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 ml cremă de brânză
  • 3 linguri de zahăr
  • 300 grame de căpșune (ar merge bine aici și cireșe, zmeură sau chiar piersici)

Dacă ai mai făcut vreodată cheesecake la rece, situația este și mai simplă.

Eu am decis să sparg biscuiții bine de tot în chopperul meu de la Kitchen Aid, dar poți să-i pisezi bine de tot și cu un sucitor sau să-i bagi într-o pungă cu ziplock și să o lovești bine de tot de blatul de bucătărie până obții biscuiți de textura nisipului gros. Mărunțiți așa, pune biscuiții la baza borcanelor sau paharelor alese pentru cheesecake-ul tău rapid.

Într-un castron mediu, am bătut de mână frișca cu un tel până s-a întărit, am adăugat apoi zahărul și crema de brânză. Am continuat să amestec până când am simțit că textura s-a omogenizat și s-a topit tot zahărul.

Cu fructele spălate și frunzulițele tăiate, am adăugat căpșunele și pe ele la micul robot de bucătărie și am pulsat de 3-4 ori, până când am obținut un fel de dulceață rapidă de fructe.

În castroanele pregătite cu baza de biscuiți, am turnat apoi alternând fructele pisate și crema de brânză. Le-am lăsat – în teorie – la rece pentru câteva ore, foarte posibil însă să n-ai răbdarea necesară (nici tu!).

PS. Am evitat să adaug unt topit la baza de biscuiți ca să scot niște calorii mai puțin necesare după două luni de stat acasă în carantină (am I right?). Dar dacă-ți place ca blatul tău să fie compact și bogat – ca de cheesecake adevărat, adaugă 70 grame de unt topit peste biscuiții mărunțiți.

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.