retete

Empanadas cu carne de curcan și stafide

empanadas cu curcan

Empanadas mi-aduc aminte mereu de un soi de comfort food pe care-l făceau bunicuțele în telenovele și-au picat la fix umplute cu carne de curcan și-o salată proaspătă ca să ne fie de comfort zilele trecute. Cu norii ăștia grei cocoțați zi de zi pe cer, ne tot trezim cu pofte de mâncare caldă, sățioasă și literalmente comfortable.

Plăcințele astea empanadas se trag de la verbul empanar care descrie cumva cea mai sexy treabă cu carbohidrați din lume: a îmbrăca sau a înveli în pâine. Așa c-am dres un amestec de carne tocată de curcan cu ceapă, măsline și stafide și l-am îmbrăcat în pâine cât cuprinde.

Am folosit cam așa:

  • 400 grame aluat de plăcintă 
  • 450 grame carne tocată de curcan
  • o ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • 75 grame de stafide 
  • 50 grame măsline negre, felii, fără sâmburi
  • 1 linguriță de pudră de chimion
  • 1 linguriță de pudră de curry
  • sare neagră de Himalaya
  • fulgi de chili

Într-o cratiță, am încins puțin ulei de floarea soarelui și-am gătit pe foc mediu ceapa tocată, usturoiul mărunțit, carnea de curcan și condimentele: chimionul și curry-ul. Le-am călit bine pentru 6-7 minute, cât să prindă carnea culoare și-am adăugat apoi stafidele, măslinele și-am potrivit amestecul cu sare și fulgi de chili. Am mai gătit amestecul pentru empanadas încă două-trei minuțele și-am stins focul sub cratiță.

empanadas cu curcan3

Aluatul de plăcintă l-am tăiat în patru cercuri aproximativ egale, viitoarea mea pâine de învelit. Fiecare cerc l-am umplut pe jumătate cu amestecul de carne și-am împachetat emapanadas-urile cu cealaltă jumătate de aluat rămasă. Asigură-te că închizi bine marginea plăcințicilor cu o furculiță sau cu masterchef skills de împăturit aluat căci altfel, promit eu, te vei trezi și cu curcan liber prin cuptor.

Lucru care ne duce la pasul următor: am dat plăcintele la cuptorul încins la 180 de grade și le-am copt vreme de 20-25 de minute, până când sunt glorios bronzate și crocante la exterior.

empanadas cu curcan2

Și-am servit repejor cu o salată din rucola, castraveți și ridichi, practic singurele legume din frigiderul meu. Căci măslinele nu se pun, nu? rolling eyes

PS. Dacă ești mare fan mâncare ușor dulceagă precum mâncarea chinezească, încearcă aceste empanadas cu stafide și dă-i niște extra credit cărnii de curcan.

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.