retete

Budincă de chia cu ciocolată și portocale

budinca de chia cu ciocolata si portocale

E clar că nu-s la prima mea budincă din semințe de chia, dar e prima mea budincă de chia care a fost pe placul tuturor oamenilor trecuți la întreținere în apartamentul nostru din Berceni. Am făcut-o cumva încă prin preajma sărbătorilor de iarnă când este foarte posibil să fi avut încă multe idei cu portocale în minte.

Așa că am comis două porții de budincă de chia cu ciocolată și portocale. Și pot să spun că sunt în sfârșit mulțumită cu rația de chia la cea de lapte pe care-o folosesc, lucru care mă va determina pe viitor să fac mai multe budinci fără să mă tem că-mi ies iar supă sau chit pentru rosturi.

Am folosit cam așa:

  • 240 ml lapte
  • 40 grame de semințe de chia de la Solaris
  • 3 linguri de cacao de la Solaris
  • 2 linguri de sirop de cocos de la, surpriză, Solaris
  • 1 lingură de suc de la o portoocală
  • și o altă lingură de coajă rasă de la aceeași portocală
Rețeta n-o fi grea, n-o fi nici ușoară. Mi-am ales borcanul preferat de amestecat budincă de chia și-am turnat în el toate ingredientele. Le-am amestecat până am obținut un amestec omogen și-am lăsat budinca la frigider peste noapte, pân’ la micul dejun.
Înainte de servire am mai adăugat niște coajă rasă și o linguriță de ciocolată dintr-un amestec de ciocolată caldă primit din Viena.  Și brusc am devenit faimoasă în cei 50 metri pătrați cu mențiunea – abia acum înțeleg și eu treaba cu budinca de chia.
♥ ♥ ♥ & chia puddings,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.