retete

Rulouri de bacon și fasole verde

rulouri bacon fasole verde

Nu știu cum se întâmplă, dar mai mereu pregătesc ceva cu bacon în perioada Crăciunului și, mai ales, în pregătire pentru masa de Crăciun. Și dacă anul trecut nu mă mai dezlipeam de combinația bacon – varză de Bruxelles, anul ăsta am găsit altă verzitură care să-mi complimenteze baconul crocant și caramelizat: fasolea verde.

Am făcut repejor niște rulouri perfecte de servit la aperitiv, dar care la fel de ușor ar face și o garnitură excelentă pentru felul principal. Am blanșat niște fasole verde, am pârlit nițel baconul și-am dat totul la cuptor cât să ni se facă și mai mare poftă. Banal de simplu, dar ieșit din banal de gustos.

Am folosit cam așa:

  • 250 grame fasole verde
  • 6 felii de bacon
  • sare, piper
  • o linguriță de zahăr brun

Fasolea verde am curățat-o și-am lăsat-o fără capete înainte să o blanșez pentru 3 minute și-atât. Blanșatul ăsta înseamnă că am aruncat fasolea verde în apă clocotită ca apoi s-o scot într-o baie cu cuburi de gheață imediat după acele 2-3 minute de fierbere. Astfel, fasolea se gătește doar cât trebuie, rămâne al dente și mai își și păstrează culoarea aia frumoasă.

Între timp, am prăjit foarte puțin feliile de bacon într-o tigaie fără pic de ulei. Efectiv câte 30 de secunde pe ambele părți, cât să prindă puțină culoare și să fie mai ușor de manipulat și rulat. Și da, apoi am trecut la rulat câte 5-6 păstăi de fasole în câte o felie de bacon și-am prins apoi rulourile cu câte 1-2 scobitori ca să fiu sigură că nicio păstaie nu-mi fuge din tavă.

rulouri bacon fasole verde2

Repejor, am amestecat o linguriță de zahăr brun în aceeași cantitate de apă și-am aplicat treaba asta peste rulourile mele de bacon. Puțină sare, puțin mai mult piper și-am dat rulourile la cuptor, la 200 de grade, pentru 10-12 minute, cât să prindă baconul culoare și textură crocantă. Iar zahărul ăla să prindă și el textura unei glazuri dulci ce se potrivește perfect cu grăsimea și gustul baconului, if ya know what I mean.

Poftă bună și you’re welcome.

♥ ♥ ♥ & bacon + greenery,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.