retete

Reindeer brownies: Negrese cu migdale

negrese reni

Am avut zilele astea nevoie de-o injecție serioasă de Christmas spirit și zic că m-am descurcat perfect cu o tură de negrese cu fețe de reni și-o seară cu prieteni dragi care să mănânce aceste negrese cu fețe de reni. Negresele în sine n-aduc nimic nou, e cumva cumva aceeași rețetă de negrese uber ciocolatoase pe care le fac eu, dar ei bine, au fețe de reni și-asta does the trick pentru my Christmasy mood.

Dau clar vina pe Pinterestu’ ăsta de care nu mă pot dezlipi nici la 29 de ani. Dar cam așa e când ești un om stimulat de vizual: îți imaginezi fiecare detaliu și-apoi faci rost de tot ce-i necesar ca să make it happen. Inclusiv să-ți agasezi prietenii ce stau la cozi la Mega Image cu doamne, iaaaa-mi niște M&Ms roșii, dar să fie roșii, nu roz și să fie cu ciocolată, nu cu alune. Kthxbye.

Bine, până una-alta, hai să povestim cum am făcut negresele astea care te-ajută literally să-ți ții prietenii aproape:

  • 185 grame unt, la temperatura camerei
  • 100 grame ciocolată neagră
  • 100 grame ciocolată cu lapte
  • 100 grame ciocolată albă
  • 85 grame făină
  • 40 grame pudră de cacao
  • 3 ouă
  • 150 grame zahăr 
  • 200 grame fulgi de migdale

Pentru fețele de reni:

  • covrigei sărați
  • bomboane albe
  • bomboane roșii
  • puțină ciocolată topită

Pentru negrese am pregătit inițial două castroane cu câte o tură de ingrediente. În primul vas am topit untul la microunde și-am amestecat în el ciocolata neagră și ciocolata cu lapte. Într-al doilea vas am amestecat, cu mixerul, ouăle și zahărul, la viteză mare, vreme de 3-5 minute, cât să am un amestec spumos. Sosul de ciocolată l-am încorporat apoi ușor în spuma de ouă și zahăr, dinspre exteriorul vasului către centru, cât să nu pierd din aerul încorporat în aluat până în punctul ăsta.

Am încorporat apoi făina și cacaua peste amestecul umed, având grijă la fel să nu dezumflu amestecul. La final, am adăugat ciocolata albă și fulgii de migdale, în sfârșit obținând aluatul dorit de negrese, ăla ce se poate mânca cu lingura direct din vailing.

Am turnat aluatul într-o tavă pregătită cu hârtie de copt și-am dat negresa la copt, la 180 de grade, pentru 25 de minute. După bucata asta de timp am verificat dacă prăjitura s-a copt integral, evitând să o scot cât încă-i dansează aluatul umed în mijlocul tăvii. Am scos-o după alte 2-3 minute și-am lăsat-o să se răcească complet.

cafea si ren

Pentru ca apoi, pe când s-au adunat los amigos la vatră, să-i pun să lipească ochi, nasuri roșii și urechiușe presărate cu sare. Câteva minute mai târziu, s-a instalat o fericire post ciocolată combinată cu covrigei sărați cum n-am prea întâlnit.

♥ ♥ ♥ & surround yourself with friends and chocolate,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.