
Weekendurile sunt făcute pentru brunch-uri epice cu avocado-n bacon, clătite peste clătite, latte-uri făcute de el și-ale gustări făcute cu drag. Și să revenim la ce contează: clătite peste clătite.
Așa că weekendul trecut am încercat o combinație dintre două rețete de clătite pe care deja le-am sus pe blog: clătite cu banane și clătite cu ovăz. O tură de banano-clătite cu ovăz și doar alte două ingrediente pe lângă ele, unul absolut opțional. Deci da, practic am o rețetă de clătite-n trei ingrediente dintre care niciun făină.
Adică:
- 2 ouă
- 2 banane bine coapte
- 4 linguri pline de fulgi de ovăz
- 50 grame migdale crude
Într-un castronel simpatic, ca toate castronelele din bucătăria mea, am pisat cele două banane, am bătut cele două ouă și-am adăugat fulgii de ovăz. Și-aveam gata un aluat tare simplu de clătite, fără făină și fără zahăr. Pure magic.
Am încins o tigăiță cu puțin unt și-am trecut la prăjit clătitele, circa 3 minute pe-o parte și încă unul pe cealaltă. Cât să se facă clătitele crocante și-aurii. Cele pe care le uiți pe foc cât îți verifici Facebooku’, ei bine, te dau de gol ulterior în poze.
Și-apoi am servit turnulețele de clătite cu migdale și un strop de sirop de cocos pentru efect pornoșago-culinar. Și m-am bucurat în sinea mea c-am avut cu ce poză să ies pe Interneți pe 28 februarie, pancake day în Marea Britanie.
♥ ♥ ♥ & mâine-i sâmbătă și n-am niciun brănciuleț plănuit încă,