retete

Clătite cu ovăz și beurre noisette

Vă scriu din comă-post-clătite. Pentru că tocmai am terminat o porție de clătite cu ovăz alăturate unei porții de Nutella, desigur, și musai trebuie să dau rețeta mai departe acum.

Ideea clătitelor ăstora mi-a venit când m-am gândit să combin aceste două clasice ale micului dejun: clătite și ovăz. C-am decis să adaug și niște beurre noisette, asta e altă poveste peste care poți să sari cu ușurință când ale tale clătite trebuie să fie gata în 5 minute.

De ce ai nevoie pentru circa 15 de astfel de clătite:

  • 100 grame ovăz 
  • un cub de circa 80 grame unt
  • 140 grame făină
  • 1/2 linguriță bicarbonat, 2 lingurițe de praf de copt, 1 linguriță de sare
  • 6 linguri de zahăr
  • două ouă
  • 450 ml lapte bătut

Cum se fac aceste circa 15 clătite:

Înainte să ne pregătim aluatul de clătite, avem de trecut prin doi pași. În primul rând, prăjim ovăzul într-o tigaie pentru circa 4-5 minute, amestecând constant. Apoi, facem le beurre noisette, adică topim untul tot într-o tigaie și-l ținem pe foc până devine auriu sau noisette, pentru circa tot 4-5 minute.

Cu aceste două ingrediente pregătite, să trecem la amestecat aluatul pentru clătite. Într-un prim castron se amestecă ingredientele uscate: făina, sarea, bicarbonatul, praful de copt, zahărul și ovăzul făcut pulbere la blender. Într-un al doilea castron amestecăm ingredientele umede: batem ouăle și adăugăm untul caramelizat și laptele bătut. În cele din urmă amestecăm conținutul celor două castroane împreună și trecem efectiv la făcut clătite.

Tigaie încinsă, puțin ulei de floarea-soarelui uns pe fundul ei și câte 3 clătite la prăjit deodată. Ai să știi că a ta clătită e gata de întors când la suprafața ei se ivesc bule de aer și fundul începe să i se prăjească în acel tone golden brown ce ni-l dorim cu toții.

Se servesc cu Nutella sau dulceață de trandafiri la noi acasă, simple sau cu ce doriți voi la voi acasă. Sunt delicioase și-mi imaginez că și nutritive, dar nu-s expertă în asta, deci să nu mă citați.

♥ ♥ ♥

laura.jpg

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.