Foi de Jurnal

Lucruri care nu-mi lipsesc niciodată din cămară

lucruri care nu-mi lipsesc niciodata din camara

Am pentru voi un material Top 5-10 chestii care. Nu prestez des așa ceva, însă tare mi-e drag să vorbesc de bucătăria mea și m-am gândit să fac un zoom in asupra cămării mele și să povestesc despre lucrurile care nu lipsesc din ea vreodată. Lucururile alea esențiale cu care pot să dreg oricând ceva repejor de băgat la ghiozdan.

Și-aș începe cu garnitura noastră favorită – cușcuș -. Ne-a apucat mâncatul de cușcuș târzior, abia pe la mijlocul lui 2016, dar să fiu eu dacă am mai apelat la orezuri sau cartofi de-atunci. Și mai și face parte din rândul alimentelor greu de ucis, cu termen mare până-expiră. Și mai este și uber-facil de folosit. Și uber versatil. Pot să-l gătesc cu doar puțin ulei de măsline, doar puțin unt sau cu o mână de legume, rodii și-alte nebunii.

cuscus

Ar mai fi o combinație de două alimente pe care oricum le folosesc doar împreună. E vorba de porumb dulce ș ton. În conservă. Ambele. Știm cu toți că-s făcute să se completeze precum Bonnie pe Clyde. Așa că nu le evit nici eu. Și când lovește foamea, le amestec cu puțin iaurt grecesc sau maioneză și sunt gata să prepar o porție de paste sau doar o salată cremoasă de ton, ușor de combinat cu toast integral sau lipii.

porumb dulce

Să discutăm condimente. Pentru c-am multe borcănașe de condimente afișate sus, la vedere, în primul rând. Dar am câteva altele din care nu-mi permit să rămân pe zero. Așa că am mereu stoc. Cum ar fi fulgii de chili sau paprika afumată. Sunt clar cele mai folosite în bucătăria mea, sunt mândria și bucuria mea. Și tot ce gătesc eu se-nvârte în jurul lor.

fulgi de chili

Un essential este uleiul de măsline. No explanations needed.

ulei de masline

Și ca să-nchei într-un mod tare laura, am să-nchei topul cu pateul. Nu am să fiu ipocrită să spun că nu-mi place pateul în conservă. Pentru că nu doar că-mi place, dar chiar îl iubesc și l-aș mânca de trei ori pe zi, șapte din șapte. Și ca să fiu și mai personală, am și-un brand preferat – Bucegi de porc preparat cu extra unt. Duhhhm-ne-ze-u-le mare.

pateu

♥ ♥ ♥ & tu ce-ai de nelipsit din cămara ta?

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.