cheap clean / retete

Cheap clean January: Hummus cu roșii coapte

Ghici cine apare cu ultima rețetă din ianuarie sănătos pe 15 februarie? Eu. Cu un hummus. Cu roșii coapte scăldate în oțet balsamic. Pentru că știți și voi – de pe la TV și de prin media online – că de pe 31 ianuarie încoace am fost cu toții ocupați cu nițel activism politic și civic. Și n-am mai putut să-mi închei la timp promisiunile sănătoase pe ianuarie.

Dar îmi spăl ultimele păcate după ce urc rețeta asta micuță și simpatică pe blog. Și-o să pot în sfârșit să-i pun punct lui ianuarie. Nu de alta, dar calendaristic deja ne pregătim să-i punem punct și lui februarie și nu e politically correct. Să purcedem astfel la ultima rețetă light și ieftină din programul artistic ianuarie 2017.

Am folosit așa:

  • 500 grame năut din conservă
  • 3 linguri de tahini, am aici o rețetă de pastă tahini făcută-n casă
  • 1/2 linguriță paprika afumată
  • 1/2 linguriță chimion
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 150 ml apă sau mai mult, în funcție de necesități
  • sare și fulgi de chili
  • 250 grame roșii cherry
  • 3-4 linguri de oțet balsamic

Hummusu’ ăsta a fost o chestiune de pus lucruri together. Întâi și întâi mi-am dat crenguțele de roșii cherry la copt, la 170 de grade, încet încetuț, vreme de o oră, o oră și jumătate. Le-am lăsat acolo până ce s-au stafidit și-au început să verse sucuri gustoase din ele. Le-am lăsat să se răcească și-apoi le-am transferat într-un bol și le-am stropit cu oțet balsamic și presărat cu sare de mare.

Și-am trecut apoi la hummusul efectiv. În vasul de blender am adăugat năutul stors de apă, tahini, două-trei roșii coapte, paprika, chimionul și celelalte condimente, uleiul de măsline, sucul de lămâie și apa după nevoie. Am tras totul la blender până când am ajuns la textura mea preferată de hummus – tartinabil, dar nu chiar – și-am trecut la servit. Cu feliuțe de lipie, bețișoare de legume și altele cele. Le yum!

Și ca să închei just, rețeta asta nu m-a adus la mai mult de 12-13 lei, dar ne-a ținut prânzuri bune vreme de 2-3 zile și-aș spune c-am ieșit câștigați cu toții-n casă.

Concluzii de ianuarie light și ieftin? Light a fost pentru c-am scăzut niște mărimi la pantaloni. A fost și ieftin, dar e ok – banii strânși de la cumpărături i-am aruncat cu stil pe cămăși cu mâneci largi, gustări healthy și cafele fără zahăr în oraș.

♥ ♥ ♥ & cu drag, tot eu,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.