cheap clean / retete

Cheap clean January: Salată cu varză de Bruxelles, bacon confiat și merișoare

salata de varza de Bruxelles

Ce-i ianuarie fără un o să mănânc mai bine? Fără un mă-apuc de sport? Ei bine, la mine ar mai include ceva. Și promisiunea unei luni mai chibzuite. V-am zis recent cât de mână largă pot să fiu și că lucrez intens la asta. Așa că am decis să public în ianuarie rețete chibzuite financiar și chibzuite caloric. Am la dispoziție patru săptămâni și-am să pregătesc în fiecare dintre ele câte o serie mic dejun + prânz + cină exact după principiile astea: mâncare sănătoasă sau mai degrabă sănătoasă și realizată și după un buget mai înțelept gândit.

Am revenit cu-o propunere de cină ușurică și tare rapid de pus laolaltă. Eu sunt mare fan varză de Bruxelles și n-aveam cum să n-o dreg într-o sălătuță în zilele astea cheap și clean. Și ca să vedeți că nu-s absurdă, am și confiat câteva feliuțe de bacon pentru sălătuța mea. Ca viața să nu fie chiar pustie. Și cu merișoarele mele păstrate la congelator am completat seria de gusturi din salata asta cu doar trei mari și late ingrediente.

Am folosit:

  • 500 grame varză de Bruxelles
  • 250 grame bacon 
  • o lingură sirop de cocos / zahăr tos / zahăr brun
  • 200 grame merișoare proaspete / păstrate la congelator și dezghețate apoi repejor la microunde
  • puțin ulei de măsline
  • sare și fulgi de chili

Am început prin a-mi felia baconul pe care l-am dat apoi la cuptor, la 200 de grade, cu puțin îndulcitor pe deasupra, cât să se confiezo-caramelizeze. Între timp, mi-am feliat subțirel varza de Bruxelles, așa cum ar fi făcut o ghilotină dacă aveam una. Și între două cuțite, am băgat și merișoarele la microunde cât să-și revină din amorțeală. Și practic s-au gătit ușor și-au devenit moi și numai bune de consumat într-o salată.

La final am reunit într-un castron varza, bucățile de bacon confiat, merișoarele, o lingură de ulei de măsline și condimentele mele obișnuite: sarea și fulgii de chili. Și-am avut de mâncat de-acolo o cină și-un prânz liniștit. Și nici n-am depășit un buget de 7-8 lei. Sunt iarăși mândră de mine, ianuariele ăsta l-am ținut la respect financiar și caloric.

Stay tuned căci mai urmează o ultimă săptămână de cheap clean January – cu un ultim mic-dejun luxurios și bun, un prânz sățios și-o cină frumușică. Să încheiem apoteotic luna asta. Și să le facem apoi cinste celor care urmează.

♥ ♥ ♥ & nițel bacon salvează orice salată,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.