cheap clean / retete

Cheap clean January: Supă minestrone

supa minestrone

Ce-i ianuarie fără un o să mănânc mai bine? Fără un mă-apuc de sport? Ei bine, la mine ar mai include ceva. Și promisiunea unei luni mai chibzuite. V-am zis recent cât de mână largă pot să fiu și că lucrez intens la asta. Așa că am decis să public în ianuarie rețete chibzuite financiar și chibzuite caloric. Am la dispoziție patru săptămâni și-am să pregătesc în fiecare dintre ele câte o serie mic dejun + prânz + cină exact după principiile astea: mâncare sănătoasă sau mai degrabă sănătoasă și realizată și după un buget mai înțelept gândit.

Am bolit în ultima perioadă. Am bolit bine de tot și-am trăit pe supe. Și după ce mi-am revenit, mi-am pus în minte să continui seria cheap & clean tot cu o supăAsta e propunerea mea pentru un prânz gustos, hrănitor și cu un index caloric scăzut: o supă minestrone. Supa asta de origine italiană este o supă groasă, plină de legume și adesea făcută cu orez sau vreun soi de paste. Nu-are o rețetă anume, însă cel mai adesea găsești în ea boabe de fasole, ceapă, țelină, morocovi și roșii – vegetariană sau cu adiție de cărniță. Eu nu m-am abătut mult de la rețeta de bază, dar feel free  să adaugi cartofi, broccoli, multă verdeață, zucchini sau asparagus.

Eu am folosit:

  • 2 cepe
  • 4 tulpini de țelină Apio
  • 2 morcovi
  • 400 grame fasole roșie
  • 400 grame roșii în conservă
  • 300 grame fusilli
  • 300 grame kaiser
  • 1,5 litri de supă de legume
  • sare, piper, fulgi de chili

Mi-am tocat mărunt toate legumele și-am început prin a sota ceapa în două linguri de ulei de floarea-soarelui. Când a început să dea semne că se înmoaie, am adăugat kaiserul ca să prindă puțină culoare. Am adus apoi în oală morcovii, țelina și fasolea și le-am acoperit apoi cu supă. Le-am lăsat să fiarbă pentru circa jumătate de oră și-apoi am adus în oală și roșiile mărunțite și-am mai lăsat totul să se gătească încă jumătate de oră, cât să se împrietenească aromele între ele. În ultimele 5-6 minute de clocot, am adăugat pastele în supă și-am ajustat mâncarea cu sare, piper și iuțeală.

Practic mi-a ieșit o supă tare elementară cu legume și fusilli, delicioasă pe cât de mult ești dispus să lași legumele să se împrietenească în baza de supă. Am adăugat și puțin kaiser pentru aromă, dar poți să-l sari integral și să ai o supă vegetariană bună de servit 2-3 mese viitoare. Totul cu maxim 15 lei, în funcție de ce preferințe mai ai.

♥ ♥ ♥ & miiiiiiiinestrone,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.