retete

Clafoutis cu zmeură

În weekend, alergam ca o bezmetică prin piață, având mixed feelings. Erau prune și struguri peste tot, chiar și smochine, dovleci și-altele, dar dispăruseră fructele de vară. Eu așa le ziceam. Umblam printre tarabe și îmi ziceam dar unde-s fructele de vară? Ce căutam eu era încă nițică zmeură. Am și găsit în final, dar mi-am dat seama că nu o voiam neapărat. Mai voiam doar șansa să mă mai joc cu ea în bucătărie, one more time, pe anul ăsta.

Și-apoi am revenit acasă și mi-am dat seama c-am ratat complet să vă zic de-al meu clafoutis cu zmeură. Așa că, vară, asta-i pentru tine. Nu ești tu preferata mea ca sezon, dar aduci niște lucruri divine în sezon. Și pentru asta, îmi vei lipsi.

Ca să faci o tură de clafoutis cu zmeură, ai nevoie de:

  • 70 grame de făină
  • două ouă
  • 100 ml de smântână pentru frișcă
  • 100 ml lapte
  • 60 grame zahăr
  • 30 grame unt, topit 20 de secunde la microunde cât să fie lichid? îhîm, așa.
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie? îhim, da, așa.
  • vreo 200 de grame de zmeură ♥

Încinge-ți cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește-ți tava pentru clafoutis – adică unge-o cu mult unt încât să-ți iasă frumos clătita din ea.

clafoutis cu zmeura

Într-un castron măricel, mixează-ți ouăle și zahărul pentru circa un minut și adaugă apoi laptele, smântâna pentru frișcă, esența de vanilie și aromata coajă de lămâie. După un alt minut de mix-mix-mix, adaugă făina, sarea și untul și continuă să bați amestecul până e omogen și lucios.

Aluatul lichid ce l-ai obținut vine turnat în tavă, iar zmeura efectiv o trântești deasupra. Eu am aranjat-o cât de cât frumos și estetic distanțată, dar nu suntem cu toții obsedați de ordine-n Univers, nu? 

clafoutis colaj

Pac, clafoutisu’ pleacă la cuptor pentru vreo 35 de minute, cât să fie închegat și pretty și apoi se servește cu clasica furculiță sau și mai clasica înghețată / frișcă on top.

♥ ♥ ♥ & clafoutis everything din cămară,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.