retete

Bărcuțe pizza din zucchini

barcute pizza zucchini

Eram la cumpărături. Pusesem mult zucchini și mult dovlecel în coș. Primeam priviri cu săgeți în ele. Ce facem cu atâtea chestii verzi? Eu continuam cu încredere. Mozzarella, parmezan, salami. Dar zucchini-ul și dovlecelul tot erau privire cu groază. Ajungem la casă. Ce faci cu alea verzi? Eu, fluierând printre dinți: Pizza.

Și-a zis că sunt nebună și m-a lăsat să jubilez pe-acolo. Am ajuns acasă și m-a ignorat nițel în bucătărie, momente în care am profitat să-i fac pizza. Nu i-am promis o pizza adevărată în niciun moment. Și probabil oricum se aștepta la una cu felii de zucchini deasupra, cel mult. Dar eu am făcut bărcuțe pizza din jumătăți de zucchini și-a fost una din cele mai bune decizii luate în începutul ăsta de vară.

Ca să faci și tu, ai nevoie de:

  • 3 zucchini
  • 300 grame de mozzarella rasă
  • 200 grame de parmezan ras
  • 200 grame de salam uscat / pepperoni / salami – feliat, înjumătățit, tăiat pe cum o intra pe bărcuțele tale de pizza
  • ulei de măsline aromatizat cu usturoi, phihihi, pentru că acum am de-ăsta / ulei de măsline și 2-3 căței de usturoi trași prin presă
  • 4-5 linguri de passata 
  • oregano proaspăt – pe care eu l-am uitat la stricat  în frigider în loc să-l adaug pe pizza la final 🙂
  • sare piper

Și e atât de simplu de făcut încât e ridicol.

Zucchini-ul vine tăiat în jumătăți. Jumătățile vin așezate pe-o tavă pregătită cu hârtie de copt și li se taie din fund ca să nu se dezechilibreze după ce vin adăugate topping-urile. Iar acum vin bărcuțele unse cu ulei de măsline aromatizat cu usturoi, vin sărate și piperate, vin unse și cu passata, apoi vin presărate cu multă mozzarella, mult parmezan, iar la final, echilibrate cu grijă feliile de pepperoni.

barcute pizza zucchini

Cuptor, 20 de minute, 200 de grade. Apoi nu uita de oregano. Are nevoie ca să impresioneze și mai mult doritorii de o adevărată pizza. Și ești gata. Bărcuțele sunt divine calde, dar merg și reci, a doua zi, la birou, când lumea se miră că pot mânca acea legumă. Și garantez că n-am fost singura din casă care a iubit zucchini-ul zilele trecute.

♥ ♥ ♥ & fake pizza, only delicious,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.