retete

Tort ‘răsturnat’ cu piersici și afine

tort rasturnat piersici afine

Nu știu dacă-ați observat, dar eu nu fac torturi. Le mănânc cu mare drag, dar nu le fac from scratch. Ba chiar ați văzut cât de leneșă sunt când vine vorba de ceva cake related căci am făcut un tort construit din clătite?! Tort, deh. Dar nici cu ce urmează să mă laud nu mă voi redresa prea mult în lumea torturilor.

Ok, pe scurt – am răsturnat un tort într-o farfurie și l-am fotografiat mult căci e my first born. Și da, chiar e tort. Pentru că partea de pâine e actually blat de tort. N-are cremă la mijloc și nici glazurări extra, dar e un naked cake dacă tot vreți să-l includem la ceva. Și-are fructe de sezon perfect combinate: dulceața piersicilor cu acreala perfectă a afinelor, match made in cake heaven.

Eu sunt convinsă că rețete de torturi cu cracii-n sus veți tot găsi, așa că de data asta vreau să vă povestesc aventura – de la decupatul piersicilor până la răsturnarea finală a tortului.

Pe cât de mult îmi tot aminteam că eu nu fac torturi, pe-atât de mult am tot evitat să mă apuc de ăsta. Știam de mult că o să combin piersici cu afine și atât de mult am tărăgănat treaba încât am consumat ad literam vreo trei plase de piersici până când m-am și ambiționat ca pe una s-o bag în tort.

Dar am ajuns să o fac, mi-am feliat piersicile, mi-am decupat părțile stricate din ele, Thomas s-a distrat cu sâmburii, totul a fost fun. Le-am și caramelizat în unt și zahăr brun, le-am pus în tavă, mi-am și decupat hârtia de copt ca la TV Paprika, un cerc și-un inel. Am făcut să make it rain, make it rain cu afine și-apoi am umplut tava de copt până la refuz cu o compoziție basic de blat de tort cu vanilie.

Am copt, am răscopt, am verificat aluatul cu spaghete crude, am copt some more. Ideea e c-a ieșit bronzat perfect, coloritul meu imaginat din culoarea piesicii și albăstrelul afinelor n-a mai făcut față aluatului golden, dar a mai și fost bun de mâncat. Mergea feliat și servit cu câte un moț de frișcă ori înghețată, pentru estetică. Mergea și cocoțat pe un platou de tort, dar n-am fost mulțumită cu ce-am găsit exact în ziua coacerii în English Home și Kitchen Shop. Și de-aia mi-am folosit platoul de Crăciun pentru marea răsturnare a tortului, cum se observă în exhibit A.

colaj tort piersici

Pentru o rețetă adevărată, căutați o sursă viabilă. Eu o să rămân cu povestea și cu tortul ce-a trebuit să-l consumăm în doi căci nu ne-am gândit în timp util să-l împărțim celor dragi. Dar când mi-oi lua eu șorț, platou de tort cu capac de sticlă, șervețele dantelate și coloranți naturali, dar și o carte bună și the right mindset – să vă țineți bine.

♥ ♥ ♥ & sort of a cake,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.