retete

Budincă cu popcorn

budinca cu popcorn

Am ceva bun de împărtășit cu voi. E ceva bun ce-am făcut acum o vreme, dar n-am cum să nu dau rețeta mai departe. Mai ales că e vorba de un desert din ăla care combină la fix dulcele și săratul. Ideea mi-a venit urmărind un video blog al unui cuplu irlandez blocat pe ceva aeroport din SUA. Indivizii se relaxau la lounge-ul de business class și au primit o cină din partea companiei, incluzând și-acest desert: popcorn pudding.

Aranjat într-un pahar de martini cu mult popcorn deasupra, mi-a furat ochii un-doi și-am cotrobăit prin domnul Google până am găsit cât de cât o ghidare să-mi fac și eu acasă. Am făcut, am hrănit guri, am mulțumit oameni, să vă zic și vouă cum să cuceriți suflete cu rețeta asta.

budinca cu popcorn

Ai nevoie de:

  • 600 ml lapte
  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • 100 grame zahăr
  • un praf de sare
  • puțin ulei pentru floricelele de porumb
  • 50 grame de porumb pentru popcorn
  • 4 lingurițe de amidon alimentar
  • 3 gălbenușuri de ou
  • esență de ceva bun, dacă dorești

Cum se face:

În crăticioara ta de tuci sau o tigaie obișnuită, încinge o lingură de ulei și prăjește floricelele de porumb așa cum o faci de obicei pentru movie nights. Abține-te apoi să tot ronțăi din ele.

Într-o cratiță înaltă, adaugă laptele, smântâna, sarea și zahărul și dă amestecul la fiert, amestecând constant până se topește zahărul. Ia cratița de pe foc și amestecă 3/4 din floricelele obținute în laptele dulce fiert adineauri.

Apoi, într-un castron, amestecă bine gălbenușurile de ou cu amidonul până când ai un amestec omogen.

Strecoară laptele printr-o sită măruntă încât să scapi de floricele înmuiate și adu lichidul înapoi pe foc mediu. (truth be told, noi am ciugulit și din popcornul ăla plouat – ieșise un snack sweet and salty destul de reușit) Încorporează puțin câte puțin amestecul de ou în cel de lapte și mai lasă crăticioara pe foc pentru încă două minute – cât se înceapă să se îngroașe budinca. Aici poți să mai adaugi și câteva cuburi de unt sau puțină esență de vanilie ori migdale, eu am cam făcut-o, dar musai nu e. Dar iese o budincă bogată și luxuriantă cu niște extra kick.

Budinca obținută trebuie lăsată la răcit la temperatura camerei, apoi dată la frigider cu un strat de folie alimentară lipit exact pe suprafața desertului – ca să nu facă pojghița aia câââh deasupra. Când vine momentul servirii, pac budincă-n boluri, pac popocornul rămas presărat deasupra, pac lingurița-n mână, pac i-ai dat gata pe toți.

Bună inspirația asta de budincă, bună de n-am ce zice.

♥ ♥ ♥ & trăiască deserturile neconvenționale,

laura logo

2 Comments

    1. Momentul acela în care o rețetă arată suficient de bine pe net încât ești gata să o și faci acasă. Bravo, Mihai, să revii cu impresii.

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.