retete

Frozen yogurt treats cu mango / lime / căpșuni și piersici

inghetata cu iaurt

Știu că momentan ne bucurăm de ultima furtună înaintea toropelii în București, dar am început orișicum să resimțim căldura zilele trecute. Depozităm câte o sticlă de apă la rece, am cumpărat un sac de gheață și-am trecut la pijamalele cu mânecă scurtă. Problema e că e cald, soluția o găsim în tot soiul de chestii răcoritoare.

Și-am pus la cale, sâmbătă seară, cât coceam ceva și creșteam treptat temperatura din casă, înghețată cu iaurt – un soi de frozen yogurt popsicles. Și am vrut efectiv să mă joc cu fructele, să-ncerc o combinație ce mi-a rămas de mult în minte, una clasică, una ciudățică, din toate și pentru toți. Și-am făcut așa.

Mango lassi, inspirat de cunoscuta băutură indiană -> 100 grame de iaurt cu vanilie, un sfert de mango tăiat cubulețe și un sfert de linguriță de cardamon măcinat. Blitz blitz la blender și turnată în formă.

Strawberry and peach  -> 100 grame de iaurt cu vanilie, o mână de căpșuni spălate și curățate de codiță, două piersici tăiate cubulețe. Blitz blitz la blender și turnată în formă.

Key lime pie, plăcinta pe care n-am făcut-o niciodată, dar de care nu scap din minte -> 100 grame de iaurt cu vanilie, 30 grame biscuiți digestivi sparți în bucăți, sucul de la o limetă și puțină coajă rasă de la același fruct. Blitz blitz la blender și turnată în formă.

inghetata cu iaurt

10 ore mai târziu, dimineață, aveam mini înghețate pentru toată săptămâna ce urmează. Și dincolo de faptul că sunt alternative sănătoase la una-alta, sunt atât de ușor de făcut și de personalizat cu orice-ți trece prin cap. Preferata mea e cea cu lime, dar intenționez să fac în curând una cu multă multă pulpă de cireșe și-atunci sigur va fi detronată.

♥ ♥ ♥ & homemade poposicles for the win,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.