Nu v-am povestit, dar am câștigat recent un concurs organizat de Cătălina de la Sunny Side Up și m-am pomenit cu o cutie plină ochi de conserve de la Sun Food acasă. Și dacă am trecut la gătit cu ele, inclusiv o porție zdravănă de fasole în sos tomat și cu multă afumătură, m-am gândit să dau iama și în piersicile în compot pe care le tot lăuda Cătălina. Am gustat câteva din ele imediat ce-am deschis conserva și m-am gândit să fac niște mini tarte cu ele. Ceva simplu, fără multă bătaie de cap, dar gustos.
N-am revoluționat lumea, dar am revoluționat desertul pentru întreaga săptămână.
De ce-ai nevoie pentru patru mini tarte cu piersici:
- 170 grame de biscuiți digestivi
- 70 grame unt topit
- 250 ml lapte
- 3 gălbenușuri de ou
- 60 grame zahăr pudră
- un baton de vanilie
- două-trei linguri de făină
- piersici în compot 🙂
Cum se fac mini tartele astea?
Am ales să le fac fără coacere ca să acoperim treaba cu se fac tare simplu. Așa că mi-am preparat blatul la rece: am sfărâmițat binișor biscuiții digestivi – într-o pungă etanș, zdrobiți bine de blatul din bucătărie, dojeniți și cu făcălețul dacă nu se lasă înduplecați – și i-am amestecat cu untul topit până când am ajuns la textura nisipului ud.
Mi-am umplut formele de tarte mici cu blatul ăsta, apăsând bine cât să știu că voi avea un blat închegat, care nu se sfărâmă la prima atingere de furculiță. Și le-am dat nițel la rece, cât am făcut crema. Rețeta iar relativ ușoară a cremei este aceeași de la mini tartele făcute pentru Revelion.
Și dacă am terminat toate componentele, asamblarea tartelor a fost o joacă. Blat, cremă de patiserie și jumătăți de piersici tăiate felii și aruncate deasupra, very casual.
♥ ♥ ♥ & mulțam fain Cătălina pentru inspirație,