retete

Mini-tarte cu cremă de patiserie și piersici

mini tarte piersici

Nu v-am povestit, dar am câștigat recent un concurs organizat de Cătălina de la Sunny Side Up  și m-am pomenit cu o cutie plină ochi de conserve de la Sun Food acasă. Și dacă am trecut la gătit cu ele, inclusiv o porție zdravănă de fasole în sos tomat și cu multă afumătură, m-am gândit să dau iama și în piersicile în compot pe care le tot lăuda Cătălina. Am gustat câteva din ele imediat ce-am deschis conserva și m-am gândit să fac niște mini tarte cu ele. Ceva simplu, fără multă bătaie de cap, dar gustos.

N-am revoluționat lumea, dar am revoluționat desertul pentru întreaga săptămână.

De ce-ai nevoie pentru patru mini tarte cu piersici:

  • 170 grame de biscuiți digestivi
  • 70 grame unt topit
  • 250 ml lapte
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 60 grame zahăr pudră
  • un baton de vanilie
  • două-trei linguri de făină
  • piersici în compot 🙂

Cum se fac mini tartele astea?

Am ales să le fac fără coacere ca să acoperim treaba cu se fac tare simplu. Așa că mi-am preparat blatul la rece: am sfărâmițat binișor biscuiții digestivi – într-o pungă etanș, zdrobiți bine de blatul din bucătărie, dojeniți și cu făcălețul dacă nu se lasă înduplecați – și i-am amestecat cu untul topit până când am ajuns la textura nisipului ud.

Mi-am umplut formele de tarte mici cu blatul ăsta, apăsând bine cât să știu că voi avea un blat închegat, care nu se sfărâmă la prima atingere de furculiță. Și le-am dat nițel la rece, cât am făcut crema. Rețeta iar relativ ușoară a cremei este aceeași de la mini tartele făcute pentru Revelion.

mini tarte piersici

Și dacă am terminat toate componentele, asamblarea tartelor a fost o joacă. Blat, cremă de patiserie și jumătăți de piersici tăiate felii și aruncate deasupra, very casual.

♥ ♥ ♥ & mulțam fain Cătălina pentru inspirație,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.