retete

Salty snacking: Măsline pane

masline pane

Într-un weekend am fost prin oraș cu prietenii și-am mâncat ceva bun la 80-90 Gastropub & Morechestie de-aia ce-ți rămâne pe creier și zici că musai trebuie să revii în locul respectiv ca s-o mănânci. Sau, în cazul meu, musai s-o fac acasă.

Și uite așa mi-am început eu săptămâna. Cu o porție dolofană de măsline pane. Luni dimineață. Fum și pace-n bucătărie. Și, la final, niște snacks-uri sărate și crocante, așa cum orice snacks tre să fie pe lumea asta.

Dar gata, căci vorba lungă a mea se întrepune între voi și o viitoare tură de măsline pane. Ca să le faci repede-repejor, ai nevoie de 2 ouă, bătute bine într-un castronel, o farfurie adâncă în care pui circa 60 de grame de făină, piper, boia picantă, usturoi pudră și ce alte arome îți mai fac cu ochiul, un alt castron mititel cu tot vreo 60 de grame de pesmet și, desigur, 500 grame de măsline verzi fără sâmburi. Eu am lucrat cu cele negre, dar la următoarea tură o să caut și eu din alea verzi, să vedem dacă mă apropii și mai bun de acel snacks ideal pentru meciuri, concerte, ieșiri cu prietenii, Netflix & chill, chestii.

masline pane

Am încins apoi o tigaie cu suficient ulei de floarea-soarelui și-am tras măslinele prin amestecul de făină, ou și apoi prin pesmet. Le-am lăsat circa 5 minute la uscat pe-o farfurie, cât se usuce bine pesmetul pe ele și apoi le-am prăjit în ture. Se termina o tură, noi ciuguleam din ele, numai bine se termina și-a doua. Și uite-așa ne-a mers dimineața. Până când ne-am dat seama că nici nu mai era nevoie de mic-dejun.

Ah, da, și recomand să le consumi repejor, cât sunt crocante și calde. Apoi își pierd jumătate din factorul magic.

♥ ♥ ♥ & măslinele pane creează depedență,

laura logo

Interacționează cu mine :)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.