retete

Tzatziki cu leurdă proaspătă

tzatziki leurda

E leurdă-n piață.

didi dancing

Și-acum că mi-am exprimat entuziasmul, vreau să știți că am să fac hummus și guacamole cu ea, dar am făcut deja și un tzatziki bun și subtil duhnind a usturoi și I waz happy. Pentru că eu mă bucur mereu de ciclitatea asta a legumelor și fructelor. Le dă o valoare adăugată în căutările mele. Le asociez cu momente. Cu moods. Și leurda aduce veselie-n suflet și duhoare-n respirație.

Și acest tzatziki a ieșit exact cum le place consumatorilor de usturoi moderat – puțin iute, dar nu prea. Am pus vreo 4 cutiuțe de iaurt grecesc, doi castraveți proaspeți tocați cuburi, o legătură mare și parfumată de mărar căci I ♥ mărar și o alta de leurdă tocată mărunțel.

tzatziki leurda

Practic am făcut un tzatziki normal și-am înlocuit usturoiul cu leurda, am condimentat cu fulgi de chilli și am pus-o de prânz.

Mărturisire: mai aștept s-apară în piață căpșunile adevărate și cireșele. Am mult entuziasm vizavi de ele anul acesta. Și plănuiesc să le mai scot din castroanele din care le mănânc fără oprire și să le mai încorporez în rețete când și când.

♥ ♥ ♥ & omg, dar câtă leurdă am cumpărat de 10 lei,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.