retete

Inele de ceapă cu bacon

inele de ceapa cu bacon

Mhm. Am făcut-o și pe-asta. Am comis un alt snack delicios pe care-l păstrez la portofoliu. Aș fi vrut să spun că e și rapid de făcut, dar ai nevoie de vreo 50 de minute în care să fii practic legat de aragaz. Oricum, cine mai stă să numere?

Sunt inele de ceapă – însă nu faimoasele inele de ceapă omniprezente ca side dish la burgeri – și sunt acoperite în bacon – acea bucată de carne aromată, afumată și divină friptă, coaptă sau chiar și fiartă. N-ai cum să dai greș. E dulce și sărat, e crocant la exterior și fraged la interior, e ying și yang, e John Lennon și Yoko Ono.

inele de ceapa cu bacon

Mi-am ales niște cepe mari pe care le-am curățat și, ulterior, le-am tăiat rondele / inele / cerculețe de foc. Mi le-am împărțit în câte două inele pentru un plus de grosime și am început să le învelesc de jur împrejur cu bacon. Le-am fixat inițial cu bețe de frigărui și mai apoi cu scobitori și le-am așezat pe grill-ul încins. Vreme de vreo 20 de minute, le-am perpelit pe foc mediu, când pe-o parte, când pe alta, cu un ochi pe bacon ca să nu se ardă și nici să devină ciment.

După alea 20 de minute, am scos o pensulă de silicon și-am tras o glazură de sos teriyaki pe inelele mele de ceapă & bacon. 15 minute mai târziu, treaba era gata de gătit, inelele de ceapă se odihneau unele pe farfurie, altele direct între măselele mele.

Dacă ești pe jumătate măcar din baconistul care pretinzi că ești, le faci și tu diseară ori mâine și te lauzi porcește cu acest lucru.

♥ ♥ ♥ & put a ring on it – an onion and bacon ring,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.