retete

Supă cremă de păstârnac

supa crema pastarnac

Așa cum ocazional e musai să apară câte o rețetă de brioșe pe blogu’ ăsta, se pare că a devenit la fel de repetitivă și partea cu supele cremă. Habar nu aveam cât de mult îmi plac în trecut, dar acum mă lăfăi cu multă plăcere în câte un castron cu o supă cremă și multe multe crutoane. Și chiar n-are rost să încep să explic cât de mult îmi place și să-mi diversific crutoanele, fie ele făcute-n casă sau cumpărate direct.

Așa că m-am aventurat la a-mi face o primă supă cremă din rădăcinoase. Am ales păstârnacul și cred c-am făcut bine. Supa asta de păstârnac mi-a urcat atât de sus în top încât a decalat supa cremă de ciuperci și se află acum pe locul doi după supa cremă de mazăre, desigur.

So let’s get to it. O să ai nevoie de (toate sunt în cantități circa căci supele cremă sunt tare permisive):

  • circa 800 grame păstârnac, asta după ce l-ai spălat și curățat
  • un cartof mare
  • două cepe
  • două tulpini de țelină Apio
  • 1,5 litri supă de legume
  • 200 ml smântână
  • 100 grame de porumb congelat, opțional
  • trei căței de usturoi, copți în aluminiu
  • turmeric, ardei cayenne, tarhon, sare și piper

E tare ușor de făcut, parol. E ca și cum ai face păpică de bebeluși.

Toci ceapa relativ mărunt, însă nu e prea important căci oricum trece pe la blender la final. Și-o dai la călit în puțin ulei de floarea soarelui, într-o cratiță mare. Cât timp se înmoaie ceapa, îți poți spăla și toca cartoful, țelina și păstârnacul. După ce le-ai mărunțit pe toate, adu-le peste ceapa din cratiță și toarnă apoi supa de legume deasupra.

Dă-le pe toate în clocot până când legumele tale cele mai tari sunt relativ fierte. Acum e momentul să aduci în joc și altele ce le dorești – eu am completat cu o mână de porumb congelat și usturoiul copt în prealabil. După alte 10 minute de fiert, am stins focul, am completat cu smântână și condimente și-am tras totul prin blender.

La final, dacă simți nevoia să mai subțiezi supa, o pui din nou pe foc și completezi cu apă sau supă, amestecând în continuu.

supa crema pastarnac

A fost exact pe gustul meu cu turmericul ăla și mulți fulgi de chilli adăugați individual în propriu-mi castron. Densă, aromată și gustoasă per total. Și dacă ar fi după mine, am ține-o în supe cremă toată iarna. Check out și rețetele celelate de supă cremă – de broccoli de varză de Bruxelles, de broccoli și unt de arahide sau de linte.

♥ ♥ ♥ & cremă oriceeee,

laura logo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.