da, e acel moment în care revin cu o rețetă de supă cremă. îmi plac crutoanele, îmi place să folosesc blenderul, mai ales atunci când nu scoate fum, și-mi place să consum chestii sub formă de mâncare de bebeluși.
așa că inevitabil am făcut iar o supă cremă și I dare to say – cea mai bună supă cremă pe care am făcut-o / gustat-o în întreaga mea existență. și totul grație unei foste colege, a dearest old friend, missus Kiki, care mi-a pasat linkul de la BBC Good Food UK și mi-a spus că nu-s demnă de clubul-secret-al-consumatorilor-de-supă-cremă dacă nu o încerc.
să spunem c-acum, la circa 19 ore după ce-am făcut-o, am primit deja invitația în poștă. cha-ching!
de ce ai nevoie:
două cepe și doi morcovi, de asemenea două tulpini de țelină Apio, dacă ai la îndemână
150 grame linte verde
200 grame spanac proaspăt, eu am folosit baby spinach
două linguri de ulei de măsline
1,5 litri supă de legume
4-5 linguri de smântână
8-10 felii de bacon
sare + piper + opțional praf de usturoi și fulgi de chilli
cum se face:
Toci ceapa, toci morcovii și chiar și țelina, dac-o ai, eu am sărit-o. Pui uleiul într-o crăticioară și după ce s-a încălzit – arunci legumele și le ții la foc mediu circa 10 minute, cât să se înmoaie.
Separat pui 1,5 litri de apă la fiert și dizolvi acolo cubulețele de concentrat de supă de legumă.
După ce ți s-au înmuiat legumele, e momentul să adaugi lintea și supa. Dai amestecul în clocot, apoi dai focul la mediu, acoperi crăticioara și lași să se gătească 30-40 de minute, amestecând din când în când, până când lintea s-a fiert bine.
Acum e momentul să adaugi și spanacul bine spălat și după alte 3-4 minute poți să-ți treci compoziția prin blender.
supa-nedevenită-cremă-încă
După ce supa a devenit supă cremă, o întorci în crăticioară și îi mai adaugi smântână, potrivind-o cu mixul de condimente care ți-e pe plac – la mine fulgii de chilli sunt nelipsiți. O mai lași câteva minute pe foc mic, cât să se încălzească și smântâna și să se ”așeze” condimentele.
Desigur, supele cremă se consumă cu crutoane sau cu o baghetă crispy, dar nimic nu e mai crispy și mai bun decât baconul, să o zicem fără ocolite. Așa că e momentul să arunci feliile de bacon la cuptor, într-o tavă acoperită cu un soi de folie, aluminiu chiar, și să le scoți după 6-7 minute sau când sunt crispy enough pentru placul tău.
foto inserată pentru simplul motiv că – glorie crispy baconului.
Gata, dă-i bătaie, vorbim după ce ești gata, pe Facebook ori Instagram la #gatescmereuaici. Și-n secțiunea de comentarii. Weekend pe cinste. Ta-taa.
E ceva în neregulă cu mine dacă poftesc mai mult la supa-nedevenită-cremă-încă din prima poză decât la rezultatul final?
absolut deloc. înseamnă c-ai dinți buni. ai mei s-au obișnuit cu supe-gata-mestecate. 😛